Επικαιρότητα

Εξαδάκτυλος στο CNN Greece: Αναπόφευκτη η συζήτηση για lockdown – «Κλειδί» τα μέτρα αυτοπροστασίας

Αναλύοντας τους δυσοίωνους αριθμούς της πανδημίας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο CNN Greece, θεωρεί αναπόφευκτη τη συζήτηση για ένα πιθανό lockdown, ωστόσο αυτό, όπως μας λέει, μπορεί να αποφευχθεί με τον πολύ απλό τρόπο της τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, δηλαδή, μάσκα, αποστάσεις, αποφυγή συνωστισμού και με τον εμβολιασμό.

«Τα μέτρα αυτοπροστασίας θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα lockdown», εκτιμά συγκεκριμένα ο κ. Εξαδάκτυλος, τονίζοντας πως «αν αυτή τη στιγμή είχαμε ένα ποσοστό εμβολιασμένων άνω των 50 ετών 98% ή 100% δεν θα συζητούσε κανείς για lockdown».

«Συζητούν για lockdown στη Γερμανία που έχει ποσοστό εμβολιασμού περίπου στο δικό μας. Η συζήτηση είναι αναπόφευκτη, τώρα το τι θα συμβεί [στην Ελλάδα] δεν το ξέρω ούτε μπορώ να το προβλέψω, ούτε το θεωρώ απαραίτητο όμως, γιατί μπορεί με πιο απλό τρόπο να αποφευχθεί».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock