Επικαιρότητα

Εξαδάκτυλος στο CNN Greece: Πολεμική η κατάσταση στα νοσοκομεία, διασωληνώσεις οπουδήποτε

«Πολεμική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και «παρατεταμένα δύσκολη», ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο CNN Greece. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η πίεση επεκτείνεται σε όλη τη χώρα και δεν περιορίζεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Σε ό, τι αφορά στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δε, σημειώνει πως όταν έρθει η στιγμή να διασωληνωθούν οι ασθενείς, «διασωληνώνονται οπουδήποτε και αν βρίσκονται, διότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο αναμονής μέχρι να βρεθεί το κρεβάτι της Εντατικής»

«Στα νοσοκομεία έχουμε έναν αριθμό διασωληνωμένων, ο οποίος διαρκώς αυξάνεται σταθερά, όπως επίσης και ο αριθμός των νοσηλευομένων διαρκώς αυξάνεται. Αυτοί οι αριθμοί γνωρίζουμε ότι πέφτουν αρκετά μετά από τη στιγμή που θα δούμε τους αριθμούς των κρουσμάτων να μειώνονται. Και η πίεση επεκτείνεται σε όλη τη χώρα πια. Δεν είναι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα. Η κατάσταση είναι μια κατάσταση πολεμική και παρατεταμένα δύσκολη. Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία», λέει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις ΜΕΘ, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ξεκαθαρίζει αρχικά πως «θα πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες ότι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν εισάγονται άνθρωποι για να παραταθεί η διαδικασία του θανάτου. Στις ΜΕΘ εισάγονται άνθρωποι για να αναστραφεί η διαδικασία του θανάτου. Και αυτό είναι κάτι πολύ βασικό πρέπει να το θυμόμαστε όλοι». Ωστόσο, επισημαίνει στη συνέχεια πως «με τον κορωνοϊό αυτό είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο και ειδικά όταν έχουμε την πίεση την οποία έχουμε αυτή τη χρονική στιγμή».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger