ΕνημέρωσηΠολιτική

Κ. Μπακογιάννης: Δεν είναι ουτοπικό για την Αθήνα το δίπτυχο «κατεδάφιση – πράσινο»

Στην αυτοτελή πρόκληση που έχει μπροστά της η Αθήνα, ενώ η Ελλάδα δείχνει έτοιμη να «καβαλήσει» το κύμα μιας πρωτοφανούς ανάπτυξης, αναφέρεται ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του, στο «Βήμα της Κυριακής».

Η πρόκληση, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων, δεν σχετίζεται μόνο με τον τρόπο που μετασχηματίζεται η σύγχρονη οικονομία, αλλά και με το ιστορικό παρελθόν της πρωτεύουσας. «Για να μην γίνει η Αθήνα η “πίσω αυλή” της ανάπτυξης, θα πρέπει να τολμήσει ακόμη και να γκρεμίσει. Το δικό της κεφάλαιο είναι η απελευθέρωση του δημόσιου χώρου, το δικό της νόμισμα είναι το τετραγωνικό μέτρο» απαντάει ο Κώστας Μπακογιάννης στο ερώτημα τι συνεπάγεται για την πρωτεύουσα η ψηφιοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας. Ο κ. Μπακογιάννης τονίζει πως απελευθέρωση δημόσιου χώρου είναι και για την Αθήνα, όπως σε όλες τις μεγάλες πόλεις, το ζητούμενο επισημαίνοντας ότι θεωρεί «χρυσή ευκαιρία» το εξαγγελθέν κυβερνητικό πάρκο με τη μεταφορά υπουργείων και κυβερνητικών υπηρεσιών στο παλιό εργοστάσιο της Πυρκάλ.

«Είμαστε σε μια ευτυχή συγκυρία. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια υπάρχει ένα τρομερό επενδυτικό ενδιαφέρον για την πόλη» τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης και αναφέρεται στις επιλογές που υπάρχουν σε σχέση με το απόθεμα κτηρίων χωρίς χρήση που θα προκύψουν μετά την υλοποίηση του σχεδίου. «Μια επιλογή» είναι αναφέρει, «να αξιολογηθούν εμπορικά προς όφελος του ελληνικού δημοσίου. Μια δεύτερη είναι να αποδοθούν για πολιτιστικές χρήσεις, μια τρίτη η κοινωνική κατοικία, που δεν πρέπει να συγχέεται με τις εργατικές πολυκατοικίες. Μια άλλη επιλογή όμως είναι κάποια αυτά, που δεν έχουν αρχιτεκτονική αξία, να κατεδαφιστούν».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock