Κόσμος

ΗΠΑ: Νεκρός 22χρονος Αφροαμερικανός από αστυνομικά πυρά στη Μινεάπολη

Η αστυνομία της Μινεάπολης δημοσιοποίησε  βίντεο, που εικονίζει τον θάνατο του 22χρονου Αφροαμερικανού Αμίρ Λοκ, στην πόλη όπου δολοφονήθηκε από αστυνομικούς ο Τζορτζ Φλόιντ το 2020, με την οικογένειά του να ζητεί να χυθεί φως στις συνθήκες υπό τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Ο 22χρονος Αμίρ σκοτώθηκε όταν ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (SWAT) της Μινεάπολης εισέβαλε σε διαμέρισμα στη μητρόπολη των βόρειων ΗΠΑ λίγο πριν από τις 07:00 προχθές, Τετάρτη, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Star Tribune.

Το βίντεο της εφόδου, που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, εικονίζει αστυνομικούς να ανοίγουν την πόρτα του διαμερίσματος χρησιμοποιώντας κλειδί, να μπαίνουν, να ανακοινώνουν την παρουσία τους και κατόπιν να διανύουν λίγα βήματα προς το σαλόνι, όπου άνδρας είναι ξαπλωμένος στον καναπέ, κουκουλωμένος με κουβέρτα. Όταν πάει να ανασηκωθεί, κρατώντας πιστόλι στο χέρι, αστυνομικός τον πυροβολεί σχεδόν εξ επαφής τρεις φορές.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock