Κόσμος

Τριπλές εκλογές σήμερα στη Σερβία με (σχεδόν) βέβαιο νικητή

Προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές σε 12 δήμους διεξάγονται σήμερα στη Σερβία. Οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7 το πρωί σε όλα τα εκλογικά τμήματα εκτός από ένα στην πόλη Νόβι Πάζαρ, στην νότια Σερβία, όπου σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των μελών της εκλογικής επιτροπής.

 

Δικαίωμα ψήφου έχουν 6.501.689 ψηφοφόροι. Το προεδρικό αξίωμα διεκδικούν οχτώ υποψήφιοι κομμάτων και πολιτικών συνδυασμών. Φαβορί για την νίκη θεωρείται ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος, σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις των προηγούμενων ημερών, θα εξασφαλίσει την εκλογή του από τον πρώτο γύρο λαμβάνοντας ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ψήφων.

Στις εκλογές για την βουλή επίσης αναμένεται να επικρατήσει το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Βούτσιτς αποκτώντας αυτοδυναμία, ενώ στην δεύτερη θέση οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον συνασπισμό των αποκαλούμενων ευρωπαϊστών «Ενωμένοι για την νίκη», τον οποίο συνθέτουν κόμματα της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς και του οποίου ηγείται η Μαρινίκα Τέπιτς.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock