888 Εξωδικαστικός συμβιβασμός: «Κούρεμα» οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Εξωδικαστικός συμβιβασμός: «Κούρεμα» οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο

Εξωδικαστικός συμβιβασμός: «Κούρεμα» οφειλών προς τράπεζες και δημόσιο

Στοίχημα χαρακτήρισε την επιτυχημένη εφαρμογή του εξωδικαστικού συμβιβασμού ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης στον χαιρετισμό που απηύθυνε, στην σημερινή ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λάρισας με θέμα τα «κόκκινα δάνεια» και βασικό ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κ. Φώτη Κουρμούση.

Ο κ. Κόκκαλης, χαρακτήρισε επίσης καίριο τον ρόλο που θα διαδραματίσουν οι διαμεσολαβητές, ενώ ξεκαθάρισε παράλληλα ότι στον εξωδικαστικό συμβιβασμό μπορούν να ενταχθούν και οι αγρότες επιχειρηματίες και προανήγγειλε νέα ρύθμιση και για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ.

 

Από την πλευρά του ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, παρουσίασε το θεσμικό πλαισίο για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)), απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των συμμετεχόντων, καθώς και σε ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι μετά τις 3 Αυγούστου που τίθεται σε ισχύ ο νόμος θα μπορεί ο κάθε οφειλέτης μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας και με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή του υπ. Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών του. Από τη στιγμή που υπάρξει συμφωνία στο 60%, αυτόματα κουρεύεται το χρέος του οφειλέτη, είτε αφορά τράπεζες ή το δημόσιο ή ασφαλιστικά ταμεία με την προϋπόθεση ότι στο δημόσιο η εξόφληση μπορεί να γίνει σε 120 δόσεις. Αυτομάτως ο οφειλέτης, μπορεί να πάρει και φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να τύχει και νέας δανειοδότησης.
Η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά και στα Παραρτήματα του Επιμελητηρίου στην Ελασσόνα και τα Φάρσαλα μέσω του διαδικτύου.

πηγη

Δείτε επίσης

Ξεκινούν σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί…

Τους οφειλέτες της Εφορίας οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων βάζει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *