Κόσμος

Στριμωγμένο το BBC για τον παρουσιαστή που πλήρωνε 17χρονο για ροζ φωτογραφίες

 Σε θέμα άμυνας βρίσκεται το BBC απέναντι στα πυρά που δέχεται πανταχόθεν μετά την αποκάλυψη της Sun για την υπόθεση του παρουσιαστή που κατηγορείται ότι χρημάτιζε ανήλικο για γυμνές φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου. Το θέμα πάντως έχει φτάσει μέχρι τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους!

Τα βρετανικά δημοσιεύματα αφορούν έναν από τους πλέον προβεβλημένους παρουσιαστές του BBC, το όνομα του οποίου ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί, με πολλές γκρίζες ζώνες καθώς και πολλές αντικρουόμενες εκδοχές γεγονότων..

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην συνέντευξη τύπου που αναμένεται να δώσει αργότερα σήμερα ο γενικός διευθυντής του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού κολοσσού Τιμ Ντέιβι για τη παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ομίλου, όμως όλοι περιμένουν να τοποθετηθεί για το καυτό θέμα.

Ο γενικός διευθυντής του BBC Τιμ Ντέιβι (Hannah McKay/Pool via AP)

Ο χειρισμός της υπόθεσης αυτής από το BBC έχει δεχθεί έντονη κριτική από μέσα ενημέρωσης αλλά και πολιτικούς μετά τις αποκαλύψεις που δημοσίευσε η σκανδαλοθηρική Sun την περασμένη Παρασκευή, 7 Ιουλίου. Ωστόσο οι ισχυρισμοί στο δημοσίευμα της ταμπλόιντ αμφισβητούνται πλέον από το ίδιο το φερόμενο θύμα.

Η εφημερίδα δημοσίευσε τη μαρτυρία μιας γυναίκας, η οποία κατηγόρησε έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο παιδί της, 17 ετών στην αρχή των γεγονότων με αντάλλαγμα «πρόστυχες φωτογραφίες» πορνογραφικού περιεχομένου. Στο δημοσίευμα δεν αποσαφηνίζεται εάν πρόκειται για αγόρι ή κορίτσι.

Ενώ η νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει την ηλικία σεξουαλικής ενηλικίωσης στα 16 έτη, η κατοχή ή η διάδοση άσεμνων εικόνων ατόμων κάτω των 18 ετών θεωρείται ποινικό αδίκημα.

Η μητέρα ισχυρίστηκε ότι το παιδί της χρησιμοποίησε τα χρήματα που πληρωνόταν από τον παρουσιαστή για να αγοράζει ναρκωτικά, καθιστώντας το νεαρό άτομο «ένα φάντασμα εθισμένο στο κρακ». Ταυτόχρονα δήλωσε αγανακτισμένη από το γεγονός ότι ο παρουσιαστής συνέχισε τις εκπομπές για αρκετές εβδομάδες ενώ η ίδια είχε ενημερώσει το BBC για τις κατηγορίες αυτές στις 19 Μαΐου.

Έρευνα από τις 19 Μαΐου

Τελικά, ο παρουσιαστής τέθηκε σε διαθεσιμότητα την Κυριακή. Σύμφωνα με τη Sun, η οποία εξαπολύσει τακτικά επιθέσεις εναντίον του BBC, ο παρουσιαστής προσπάθησε να τηλεφωνήσει δύο φορές στο νεαρό άτομο για να το πείσει να ζητήσει από τη μητέρα του «να σταματήσει την έρευνα» και μάλιστα ήθελε να τη συναντήσει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Η διοίκηση του ΒΒC ισχυρίστηκε ότι είχε αρχίσει να ερευνά την υπόθεση ήδη από τις 19 Μαΐου, αλλά ότι μια μέρα πριν από τη δημοσίευση του άρθρου της Sun, της μεταφέρθηκαν νέες κατηγορίες «διαφορετικής φύσεως» από αυτές που διατυπώνονταν στο άρθρο.

Ισχυρίζεται επίσης ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την εν λόγω οικογένεια, χωρίς να τα καταφέρει.

Το BBC επικοινώνησε επίσης με την αστυνομία, η οποία τόνισε χθες, Δευτέρα ότι δεν είχε ξεκινήσει επίσημη έρευνα σε αυτό το στάδιο.

«Ανοησίες» λέει το θύμα

Αλλά η υπόθεση πήρε νέα τροπή χθες, με το BBC News να δημοσιεύει μια επιστολή από τον δικηγόρο του φερόμενου ως θύματος, τώρα 20 ετών. Χαρακτηρίζει τις κατηγορίες της μητέρας «ανοησίες», τονίζοντας ότι δεν έχει γίνει τίποτα «ανάρμοστο ή παράνομο».

Ο δικηγόρος βεβαιώνει ότι και ο πελάτης του είχε διαψεύσει τις κατηγορίες στη Sun, πριν από τη δημοσίευση του άρθρου του.

Σε απάντηση, η Sun υπερασπίστηκε το δημοσίευμά της λέγοντας ότι είδε τραπεζικά εμβάσματα και στιγμιότυπα από τις επαφές του νεαρού με τον παρουσιαστή.

Πολιτικές προεκτάσεις

Η υπόθεση έχει πάρει και πολιτική τροπή, με την κυβέρνηση να προτρέπει το BBC να διερευνήσει την υπόθεση γρήγορα. Κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ χρειάστηκε να απαντήσει στα ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζει το όνομα του παρουσιαστή.

Αρκετοί βουλευτές ζητούν να αποκαλυφθεί το όνομα του παρουσιαστή, ενώ οι φήμες πληθαίνουν – ορισμένοι μάλιστα απειλούν να χρησιμοποιήσουν το προνόμιο που εξουσιοδοτεί τους βουλευτές να αποκαλύψουν το όνομά του στη Βουλή χωρίς να κινδυνεύουν με διαδικασίες συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αντίθετα, κανένα μέσο ενημέρωσης δεν έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής το όνομά του, υπό τον φόβο κυρώσεων. Σε δύο προηγούμενες υποθέσεις, το BBC και το Bloomberg είχαν κριθεί ένοχοι για αποκάλυψη της ταυτότητας ατόμων που κατηγορήθηκαν στη μία περίπτωση για σεξουαλική επίθεση και στην άλλη για απάτη.

Πολλοί ήταν οι αστέρες του BBC που σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προστρέξει για να δηλώσουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση, μετά από εικασίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock