ΕνημέρωσηΠολιτική

Η τηλεδιοίκηση βάζει στην «πρίζα» τη Νέα Δημοκρατία

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο τοπικό κέντρο, κινητοποίησε το μηχανισμό της ΝΔ και όπως λένε από την Πειραιώς, σύντομα θα προσκομίσουν στοιχεία για να αποδείξουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποιεί επικοινωνιακά το δυστύχημα προκειμένου ενόψει των εκλογών, να πλήξει την κυβέρνηση προς όφελος του κόμματός του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, επιτέθηκε στον κ. Τσίπρα λέγοντας ότι «δεν μπήκε στον κόπο να επισκεφθεί το Σταθμαρχείο και να δει αυτό για το οποίο από την πρώτη στιγμή μιλήσαμε. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης με τον πίνακα χειρισμού και οπτικού ελέγχου και αυτόματης χάραξης διαδρομών, που έχει παραδοθεί από το Νοέμβριο του 2022 και λειτουργεί κανονικά έκτοτε. Όμως για αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας, ακόμα κι η λέξη ντροπή είναι ανεπαρκέστατη».

Η σύγκρουση και η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα, κινητοποιεί τους ψηφοφόρους του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στελέχη με γνώση της κομματικής συμπεριφοράς στελεχών σε όλη την Ελλάδα, αναφέρουν ότι η προσπάθεια εργαλειοποίησης του δυστυχήματος από τον κ. Τσίπρα, έχει φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

«Όλη αυτή η προσπάθεια, προκάλεσε τα αντανακλαστικά των ψηφοφόρων και κομματικών στελεχών της ΝΔ και βλέπουμε πως συσπειρώνονται μετά από τάσεις προβληματισμού που είχαν εκδηλωθεί όλο το προηγούμενο διάστημα» τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Σε αυτή την αλλαγή κλίματος μεταξύ ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας που είχαν έως τώρα κρατήσει αποστάσεις, συνέβαλε και η επαναφορά του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ μετά από όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο 20ημερο.

Στελέχη της Πειραιώς έλεγαν πως «οι ψηφοφόροι μας θυμήθηκαν μετά από αυτό τι εστί Τσίπρας και κατάλαβαν πόσο επικίνδυνο είναι να επανέλθει».

Στο μεταξύ η παρουσία του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, άμβλυνε τις εντυπώσεις αφενός και αφετέρου έδωσε τη δυνατότητα στην κυβερνητική πλειοψηφία να δείξει τι έγινε και τι όχι στα χρόνια της δικής της διακυβέρνησης για τον ΟΣΕ, αντίθετα από τα όσα δεν έγιναν -όπως υποστηρίζουν, στα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Καραμανλής επιχείρησε μέσα από τις εξηγήσεις που έδωσε, να πείσει ότι έλαβε μέρος της πολιτικής ευθύνης που του αναλογεί.

«Δεν θα ήμουν ειλικρινής και συνεπής με τα ‘’πιστεύω’’ μου, εάν υποστήριζα ότι γι’ αυτά δεν φέρω κι εγώ μερίδιο πολιτικής ευθύνης. Δε συμφωνώ με όσους λένε ότι τα έκαναν όλα τέλεια», σημείωσε ο πρώην υπουργός μεταφορών στην πρώτη του εμφάνιση μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Δικαιολόγησε μάλιστα την καθυστέρηση στο να δώσει τις δικές του απαντήσεις και κάλεσε όλα τα κόμματα να μείνουν μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες, όπως είπε, και να πουν αλήθειες: «Την ώρα του πένθους οφείλουμε σεβασμό και σιωπή. Γι’ αυτό σιώπησα. Αλλά ήταν και υποχρέωση μου, σεβόμενος τους θεσμούς, η πρώτη τοποθέτηση μου να γίνει στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών κατηγόρησε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα ψέματα που λέει: Απορρίπτει ότι το τοπικό κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας δεν λειτουργεί μετά την πυρκαγιά του 2019.

«Η ζημιά αποκαταστάθηκε και λειτουργεί κανονικά από τον Νοέμβριο του 2022» απαντά.

Αντίθετα ο πρώην υπουργός μεταφορών Χρ. Σπίρτζης είπε στον κ. Καραμανλή πως

“Μέχρι το 2019 λειτουργούσε. Υπέστη βλάβη από πυρκαγιά και έκτοτε ούτε λειτούργησε, ούτε αποκαταστάθηκε”.

Σε ότι αφορά το έργο της τηλεδιοίκησης ο κ. Καραμανλής είπε ότι «Παραλάβαμε το έργο της τηλεδιοίκησης σε λειτουργία σε ποσοστό μόλις 18% και σήμερα το φτάσαμε στο 70%».

Μετά τις εξηγήσεις που έδωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κ. Καραμανλής, στο κυβερνητικό στρατόπεδο θεωρούν ότι με τα ψέματα που επιχειρεί να εμφανίσει ως αλήθεια η αντιπολίτευση, γίνεται σταδιακά αντιληπτό ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς αυτό, τα ίδια κυβερνητικά στελέχη διαπιστώνουν ότι ομαλοποιείται το κλίμα στην κοινωνία από το δυστύχημα και όσο περνά ο καιρός, τόσο αυτό το κλίμα θα αποκαθίσταται ως προς τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας και έτσι θα μπαίνει σε σωστή βάση το δίλλημα της κυβέρνησης ενόψει των εκλογών: Ποιος δηλαδή μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τις κρίσεις και ποιος είναι αυτός που μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις για να αλλάξει τα κακώς κείμενα και το πελατειακό κράτος που χρόνια ταλαιπωρεί τους πολίτες και κρατά τη χώρα πίσω.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock