Κόσμος

Η Τουρκία διαψεύδει τις φήμες περί κλεισίματος της Αγίας Σοφίας: «Το τέμενος θα είναι ανοιχτό»

«Το τέμενος θα είναι ανοιχτό για λατρεία και επισκέψεις», διαβεβαιώνουν οι Τούρκοι, απαντώντας στις φήμες περί «λουκέτου» στην Αγία Σοφία, λόγω εργασιών συντήρησης.

Πριν από ένα εικοσιτετράωρο (15/09), κυκλοφόρησαν πληροφορίες μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι η Αγία Σοφία, που λειτουργεί από το 2020 ως μουσουλμανικό τέμενος, πρόκειται να κλείσει για πενήντα χρόνια λόγω εργασιών συντήρησης.

Το Κέντρο Καταπολέμησης της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας διέψευσε σήμερα (16/09) τις φήμες, κάνοντας λόγο για «αναληθείς ισχυρισμούς».

«Ο ισχυρισμός ότι η αποκατάσταση του τεμένους της Αγίας Σοφίας θα διαρκέσει πενήντα χρόνια και θα είναι κλειστό για λατρεία και επισκέψεις κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν είναι αληθής. Το 1ο στάδιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024 και το 2ο στάδιο σε τρία χρόνια. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτό για λατρεία και επισκέψεις, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση – διάψευση της υπηρεσίας επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock