ΕΟΦ – Προσοχή: Ανακαλείται «αφροδισιακό» συμπλήρωμα διατροφής

Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί από την αγορά συμπλήρωμα διατροφής. Δείτε ποιος είναι ο λόγος της απόσυρσης.

Με επίσημη σημερινή του ανακοίνωση, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) γνωστοποιεί την απόφασή του να ανακαλέσει από την αγορά ένα συμπλήρωμα διατροφής, που πλασάρεται κυρίως ως “αφροδισιακό βότανο”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, το εν λόγω συμπλήρωμα ανακαλείται επειδή περιέχει την μη εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν αναγράφεται στην συσκευασία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η “επέκταση της απαγόρευσης διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος Epimedium Macun προς κάθε σημείο ενδεχόμενης διακίνησης δεδομένου ότι το προϊόν περιέχει φαρμακευτική δραστική ουσία χωρίς να είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου των Βελγικών Αρχών διαπιστώθηκε ότι περιέχει την μη εγκεκριμένη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, η οποία δεν δηλώνεται στην  επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης περιέχει και το μη εγκεκριμένο νεοφανές τρόφιμο (novelfood) Epimedium.

Η  παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας και σε συνέχεια της προηγούμενης Απόφασης απαγόρευσης”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

To άρθρο ΕΟΦ – Προσοχή: Ανακαλείται «αφροδισιακό» συμπλήρωμα διατροφής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση