Επένδυση 105,26 εκατ. σε R&D από τη Sunlight με προοπτική εργοστάσιο στην Κοζάνη

Σε μία πολύ σημαντική επένδυση, ύψους 105,26 εκατ. ευρώ, στο χώρο της έρευνας και ανάπτυξης για «φιλική ενέργεια» που αφορά καινοτόμες μπαταρίες τεχνολογιών λιθίου προχωρά η Sunlight.

Η επένδυση αυτή, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης, πρόκειται να λειτουργήσει ως προπομπός για τη δημιουργία ενός μεγάλου εργοστασίου για την παραγωγή καινοτόμων μπαταριών στην περιοχή της Κοζάνης στο πλαίσιο του σχεδίου απολιγνιτοποίησης της Δυτικής Μακεδονίας.

Για την επένδυση αυτή η Sunlight πρόκειται να λάβει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 49,9 εκατ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 για ανάπτυξη καινοτόμων μπαταριών λιθίου. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από τη Sunlight και το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, έχει ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία κοινοποίησης, στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG COMP) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του συγκεκριμένου ερευνητικού έργου για την έγκριση καθεστώτος κρατικής ενίσχυσης.

Source link

realhosting
loading...

Leave a Reply