Επικαιρότητα

Έγκλημα στα Εξάρχεια: Ληστεία στον Τύρναβο είχε διαπράξει ο δολοφόνος του μουσικού

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον ο 48χρονος άνδρας που σκότωσε τον 55χρονο φίλο του, μέσα στο διαμέρισμα του στα Εξάρχεια, με το κίνητρο της δολοφονίας να μην έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος που σκότωσε με σφυρί τον μουσικό, ηθοποιό και συγγραφέα φίλο του, την προηγούμενη ημέρα είχε ληστέψει στον Τύρναβο έναν 44χρονο αλλοδαπό αφού πρώτα τον είχε χτυπήσει.

Ο δράστης που θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες στην εισαγγελία για την απαγγελία κατηγοριών, κατά την ανάκριση φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε το έγκλημα χωρίς ωστόσο να έχει απαντήσει στο ερώτημα για τον λόγο που διέπραξε το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το μόνο που φέρεται να έχει αναφέρει είναι ότι λίγο πριν τον χτυπήσει είχε καυγαδίσει με τον 55χρονο μουσικό που τον φιλοξένησε στο σπίτι του στα Εξάρχεια.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (8-2-2024) στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, 48χρονος ημεδαπός, για ανθρωποκτονία και παράβαση του νόμου περί όπλων

Ειδικότερα, έπειτα από επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ του κατηγορούμενου και 55χρονου ημεδαπού εντός οικίας στην περιοχή των Εξαρχείων, ο 48χρονος με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιτέθηκε στον 55χρονο με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν εντός της οικίας και συνέλαβαν τον 48χρονο, ο οποίος οδηγήθηκε στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών όπου ταυτοποιήθηκε ως δράστης της ανωτέρω ανθρωποκτονίας.

Επιπλέον ο 48χρονος κατηγορείται και για ληστεία που διαπράχθηκε χτες (7-2-2024) στον Τύρναβο όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 44χρονο αλλοδαπό όχημα ιδιοκτησίας του.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.»

Το χρονικό του εγκλήματος

Στη σύλληψη του φίλου του μουσικού, συγγραφέα και ηθοποιού στα Εξάρχεια ως ο δολοφόνου του 55χρονου έφτασε το απόγευμα της Πέμπτης (8/2) η Αστυνομία. Αυτός ήταν και ο βασικός ύποπτος από την πρώτη στιγμή, καθώς ήταν ο μόνος που βρισκόταν στο σπίτι μαζί του εκείνες τις ώρες. Ο άνδρας είχε έρθει στην Αθήνα από τον Τύρναβο λίγες ώρες πριν το φονικό και τον φιλοξενούσε το θύμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες αν και αρχικά ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι δεν ήταν στα καλά του, στη συνέχεια ομολόγησε το έγκλημα.

Συγκεκριμένα, φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι το μόνο που θυμάται είναι να χτυπάει το θύμα συνεχώς στο κεφάλι, αλλά δεν μπορεί να φέρει στη μνήμη του τη στιγμή που χρησιμοποίησε το σφυρί και το σκεπάρνι που βρέθηκε στο σημείο του φόνου, ούτε επίσης ότι του κατάφερε και άλλα χτυπήματα.

Είπε ότι είχε προηγηθεί ένας καυγάς χωρίς, όμως να μπορεί να διευκρινίσει τον λόγο που οδήγησε τους δύο άνδρες στον τσακωμό.

Πάντως μυστήριο αποτελεί για την αστυνομία και το γεγονός ότι όπως είχε καταγγελθεί λίγες ώρες πριν τη δολοφονία ο δράστης φέρεται να είχε αρπάξει ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα διαβατήριο από έναν υπήκοο Αλβανίας στην περιοχή του Τυρνάβου και μάλιστα με το αυτοκίνητο αυτό ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να εντοπίσουν το ΙΧ χωρίς όμως να το βρουν κάπου και χωρίς ακόμα να μπορούν να απαντήσουν στο ερώτημα αν το περιστατικό αυτό μπορεί να έχει σχέση με τα όσα έγιναν αργότερα μέσα στο διαμέρισμα.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε σε θρίλερ, καθώς ο 50χρονος μουσικός βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου στα Εξάρχεια στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Το θύμα έφερε θανάσιμο τραύμα στο κεφάλι από κάποιο, αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αντικείμενο. Να σημειωθεί πως δίπλα του βρέθηκε ένα σφυρί και ένα μαχαίρι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock