«Επίθεση» με όλα τα «όπλα» για τείχος ανοσίας πριν από το φθινόπωρο


Το θερινό σπριντ της κυβέρνησης για την ώθηση στην επιχείρηση «Ελευθερία», θα ανεβάζει συνεχώς ταχύτητες σε επικοινωνιακό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Ο στόχος είναι να καλυφθεί εντός του προσεχούς διμήνου η απόσταση που χωρίζει τις υφιστάμενες επιδόσεις στους εμβολιασμούς από τα ποσοστά κάλυψης του 70% ή και 80% που έχουν τεθεί ως ο πήχης για να χτιστεί το τείχος ανοσίας που θα αποκρούσει και την επιθετική μετάλλαξη «Δ».

Το μήνυμα άλλωστε που εκπέμπεται από τα κυβερνητικά στελέχη είναι διττό. Καταρχάς δεν πρόκειται να επιβληθούν εκ νέου, απαγορεύσεις οριζόντιου χαρακτήρα. Άλλωστε οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας, μετά το πρόγραμμα – μαμούθ, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δεν είναι ανεξάντλητες. «Λεφτά προφανώς δεν τρέχουν από τις τσέπες μας, έχουμε δώσει 41 δισ. ευρώ το τελευταίο 14μηνο», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Άκη Σκέρτσου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star. Η έτερη πτυχή του κυβερνητικού σήματος είναι ότι τα περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας που ενδεχομένως απαιτηθεί να εφαρμοστούν, θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα και θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους, ενώ σταδιακά οι εμβολιασμένοι θα ανακτούν την κανονικότητα της ζωής που είχαν πριν από την πανδημία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση