Κόσμος

«Επίσημη πρώτη» της Γερμανίδας ΥΠΕΞ Αναλένα Μπέρμποκ σε Παρίσι και Βρυξέλλες

«Βρίσκομαι εδώ ως μία Ευρωπαία από καρδιάς και ως υπουργός Εξωτερικών μίας πραγματικά ευρωπαϊκής κυβέρνησης στη Γερμανία» δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ κατά την πρώτη της συνάντηση με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοζέπ Μπορέλ, στις Βρυξέλλες -σε συνέχεια της επίσκεψής της στο Παρίσι, όπου και διαβεβαίωσε ότι η νέα γερμανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη Γαλλία για μία «ισχυρή και κυρίαρχη» Ευρώπη.

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι ήρθα εδώ στις Βρυξέλλες, την πρώτη ημέρα [ανάληψης των καθηκόντων] μου γιατί έρχομαι εδώ ως μία πραγματικά Ευρωπαία από καρδιάς και ως υπουργός Εξωτερικών μίας πραγματικά ευρωπαϊκής κυβέρνησης στη Γερμανία» δήλωσε η Αναλένα Μπέρμποκ κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού με τον Ζοζέπ Μπορέλ.

«Το μέλλον της χώρας μου είναι για πάντα συνδεδεμένο με το κοινό ευρωπαϊκό πεπρωμένο» υπογράμμισε η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock