ΕνημέρωσηΠολιτική

Επίσκεψη Δένδια σε Αγκόλα-Νιγηρία: Στο επίκεντρο οι σχέσεις Ελλάδας με χώρες τις Υποσαχάριας Αφρικής

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Νιγηρία και την Αγκόλα κατά το διάστημα 9 – 12.01.2022, συνεχίζοντας την πολιτική ενδυνάμωσης και διεύρυνσης των σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής. Η επίσκεψη αυτή, η πρώτη του Υπουργού Εξωτερικών στο εξωτερικό το νέο έτος, έπεται των επισκέψεων του στη Ρουάντα, τη Γκαμπόν και τη Γκάνα, τον Νοέμβριο του 2021.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επαφών με χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, που αποτελεί στρατηγική επιλογή αναμένεται επίσης η ΥΠΕΞ της Κένυας, την οποία είχε συναντήσει ο Υπουργός Εξωτερικών στη Ρώμη τον περασμένο Ιούνιο, να επισκεφθεί την Αθήνα τον Φεβρουάριο, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών προγραμματίζει επίσκεψη στην Σενεγάλη τον Μάρτιο προκειμένου να εγκαινιάσει τα γραφεία της εκεί Πρεσβείας μας.

Η Νιγηρία, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χώρες τις Υποσαχάριας Αφρικής, όντας η μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής, φιλοξενώντας την έδρα του περιφερειακού Οργανισμού ECOWAS (Economic Community of West African States). Παράλληλα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Αφρικανική Ένωση. Επιπλέον, επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο της Γουινέας και είναι συμβαλλόμενο μέρος της UNCLOS.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger