Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λιβύη: Η Ελλάδα αρωγός στο δρόμο προς την ομαλότητα


Το μήνυμα στήριξης της Ελλάδας στη Λιβύη και τη νέα κυβέρνησή της μετέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μένφι, στον οποίο και γνωστοποίησε πως επαναλειτουργεί από σήμερα η πρεσβεία της Ελλάδας στην Τρίπολη, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το Γενικό Προξενείο στη Βεγγάζη.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε την ετοιμότητα της Ελλάδας να σταθεί αρωγός και παραστάτης διμερώς, αλλά και στο πλαίσιο της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών, στο δύσκολο έργο να οδηγηθεί η χώρα σε αξιόπιστες, συμπεριληπτικές εκλογές και στη συνέχεια στην πολιτική ομαλότητα που θα οδηγήσει στην ανασυγκρότησή της με την πεποίθηση, πάντα, ότι σύντομα θα αφεθούν οριστικά πίσω όσα δοκίμασαν τις σχέσεις των δύο χωρών το προηγούμενο διάστημα.

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε στον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ-Μένφι πως η Ελλάδα θέτει από σήμερα σε λειτουργία την πρεσβεία της Τρίπολης, ενώ σύντομα θα προχωρήσει και σε άλλη μια κίνηση, αμέσως μόλις και οι τελευταίες διευθετήσεις οριστικοποιηθούν: στη λειτουργία Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση