Κόσμος

Επίτροπος Φερέιρα για τους ευρωπαϊκούς πόρους: Ένα νέο ιστορικό σχέδιο Μάρσαλ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταβάλει τη βέλτιστη προσπάθεια προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία εξέτασης των επιχειρησιακών σχεδίων (operational plans) που θα καταθέσει η Ελλάδα για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, τονίζει η επίτροπος της ΕΕ για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις, Ελίζα Φερέιρα, υπογραμμίζοντας ότι θα διατεθούν τα προσεχή επτά χρόνια περίπου 77 δισ. ευρώ για την ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Η Επίτροπος τόνισε επιχειρείται η επιτάχυνση των διαδικασιών ειδικά για τα επιχειρησιακά σχέδια που πραγματικά χρειάζεται η Ελλάδα και ενδιαφέρεται περισσότερο να ολοκληρώσει.

Μάλιστα, τονίζει πως η Κομισιόν δύναται να συμπιέσει τον χρόνο των 5 μηνών που προβλέπεται για την εξέτασή τους, εφόσον είναι ικανοποιημένη με τα επιχειρησιακά σχέδια που θα υποβάλει η Ελλάδα. Άλλωστε, επισημαίνει πως η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα στην προετοιμασία του συνολικού σχεδίου (του στρατηγικού προγραμματικού εγγράφου στο οποίο περιλαμβάνονται οι γενικές αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας και οι επιδιωκόμενοι στρατηγικοί στόχοι για την αξιοποίηση των Ταμείων), ενώ παράλληλα η Κομισιόν συνεργάζεται και με τις άλλες χώρες-μέλη για να καταρτίσουν τις δικές του συμφωνίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock