888 Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουν – άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο – τι πρέπει να κάνουν όταν καθαρίζουν και οργανώνουν το σπίτι τους. Ακόμα και αν δεν γνωρίζετε μπορείτε να ανατρέξετε στην κατηγορία και θα βρείτε πολλές συμβουλές που σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες. Αναρωτηθήκατε, ωστόσο, ποτέ ποια είναι τα πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε;

Παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για τα πράγματα που πρέπει να αποφύγετε όταν οργανώνετε το σπίτι σας έτσι ώστε το καθάρισμά σας να είναι αποδοτικό, γρήγορο και ιδιαίτερα αποτελεσματικό.

Πρώτα οργανωθείτε, μετά ψωνίστε Μην αγοράσετε οποιοδήποτε καλάθι, κουτί κλπ που προορίζεται για την αποθήκευση των πραγμάτων σας πριν ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε. Τα αποθηκευτικά μέσα είναι ιδιαίτερα χρήσιμα όταν χωράνε στον χώρο που έχετε, όταν αποθηκεύετε σε αυτά πράγματα που θέλετε να κρατήσετε (και όχι να πετάξετε) και όταν είναι λειτουργικά για τον χώρο σας.

Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Μην αγοράσετε οποιοδήποτε καλάθι, κουτί κλπ πριν ξεκαθαρίσετε τι είναι αυτό που θέλετε να αποθηκεύσετε.

Μην κάνετε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε Είναι λάθος να πείτε ότι την Χ μέρα θα οργανώσετε ολόκληρο το σπίτι σας. Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την ενέργεια να καθαρίζουν και να οργανώνουν έναν χώρο για 8 ώρες συνεχόμενα. Το πιθανότερο είναι ότι θα αρχίσετε να απογοητεύεστε και δεν θα είστε αρκετά λειτουργικοί καθώς περνάει η μέρα. Καλύτερα να αφιερώνετε 2-3 ώρες κάθε μέρα για περισσότερες μέρες. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε το κίνητρό σας και δεν θα εξουθενωθείτε.

Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την ενέργεια να καθαρίζουν και να οργανώνουν έναν χώρο για 8 ώρες συνεχόμενα.

Ολοκληρώνετε το κάθε πράγμα Καθώς βάζετε τα πράγματα σε τάξη θα χρειαστεί να τα χωρίσετε σε κατηγορίες (τι θα πετάξετε, τι θα χαρίσετε, τι θα αποθηκεύσετε κλπ). Το σημαντικό είναι πως όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε με ένα από αυτά να το τελειώσετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Αν, για παράδειγμα, μαζέψετε πράγματα για ανακύκλωση μην τα αφήσετε σε τσάντες – πηγαίνετέ τα στην ανακύκλωση εκείνη τη στιγμή και μετά προχωρήστε στο επόμενο πράγμα.

Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Όταν αποφασίσετε να ξεκινήσετε με ένα από αυτά να το τελειώσετε πριν προχωρήσετε στο επόμενο.

Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα Μην νομίζετε πως όταν τελειώσετε με την οργάνωση του σπιτιού… τελειώσατε γενικώς. Τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε το σπίτι σας. Συνειδητοποιήστε πως παρόλο που δημιουργήσατε έναν νέο και αποτελεσματικό χώρο δεν υπάρχει αυτόματος πιλότος για να διατηρηθεί. Οπότε δεν χρειάζεται να νιώθετε πως δεν τα καταφέρατε καλά επειδή θα χρειαστεί να τον οργανώσετε και πάλι. Μπορείτε απλά να είστε χαρούμενοι που το καινούργιο «σύστημα» δουλεύει καλύτερα από το παλιό.

Επαγγελματικά Tips: Όλα Όσα ΔΕΝ Πρέπει να Κάνετε Όταν Οργανώνετε το Σπίτι σας

Τον επόμενο μήνα θα χρειαστεί να ξανακαθαρίσετε το σπίτι σας.

Το «αρκετά καλό» είναι… αρκετό Είναι πολύ λίγοι οι άνθρωποι που έχουν ντουλάπες και συρτάρια που μοιάζουν με αυτά που βλέπουμε στα περιοδικά. Φυσικά μπορείτε να το πετύχετε, αλλά για λίγο. Τα σπίτια κατοικούνται από ανθρώπους και όχι από απόλυτα οργανωμένα όντα που έχουν τοποθετηθεί σε απόλυτα οργανωμένους χώρους για να φωτογραφηθούν. Αν η τελειότητα είναι ο στόχος σας τότε το πιθανότερο είναι πως θα απογοητευτείτε. Βάλτε, λοιπόν, ως στόχο να ζείτε σε έναν χώρο που λειτουργεί για εσάς και τις ανάγκες σας. Αυτό είναι άλλωστε η επιτυχία.

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..