888 Επείγουσα ερώτηση Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πυρκαγιές | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Επείγουσα ερώτηση Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πυρκαγιές

Επείγουσα ερώτηση Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις πυρκαγιές

Επείγουσα ερώτηση κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Νίκος Χουντής προς την Κομισιόν με την οποία ζητά την άμεση στήριξη των πληγέντων αλλά και των πληγεισών περιοχών από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική.

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητά να λάβει η Κομισιόν άμεσα μέτρα για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις τεράστιες καταστροφές αλλά και να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες αλλά και οι πληγείσες περιοχές, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναλυτικά η ερώτηση του Νίκου Χουντή προς την Κομισιόν:

«Αλληλεγγύη στους πληγέντες από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική:

Η Αττική για άλλη και φορά πλήττεται από τεράστιες πυρκαγιές , με αποτέλεσμα την ύπαρξη πολλών δεκάδων βεβαιωμένων θανάτων, εκατοντάδων αγνοουμένων και τραυματιών αλλά και ανυπολόγιστων υλικών καταστροφών μέσα σε αστικό ιστό.

Ανώτατοι αξιωματούχοι της Κομισιόν αναγνώρισαν το μέγεθος των απωλειών και των υλικών καταστροφών και τόνισαν την ανάγκη εκδήλωσης έμπρακτης αλληλεγγύης προς την Ελλάδα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

newsbeast.gr

  • Τι άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει για την έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις τεράστιες καταστροφές;
  • Τι δυνατότητες προσφέρει και υπό ποιες προϋποθέσεις η ευρωπαϊκή νομοθεσία προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες αλλά και οι πληγείσες περιοχές;».

Πηγή

Δείτε επίσης

GEWKWN : Αυτοί που μας κυβερνούν… δεν είναι Έλληνες ! Για να μην αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε στην καταστροφή..

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Αυτοί που …