ΕνημέρωσηΟικονομία

Σκρέκας: Ελλάδα και Βουλγαρία, παράγοντες ενεργειακής σταθερότητας στα Βαλκάνια

Την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας στον τομέα του φυσικού αερίου και σε θέματα αποθήκευσης αποθεμάτων φυσικού αερίου συζήτησαν την Πέμπτη 10/4 οι δύο πλευρές. 

Συγκεκριμένα, σε θερμό κλίμα επιβεβαιώθηκε η διαχρονικά στενή και αποδοτική συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας στον τομέα της ενέργειας, κατά το δείπνο εργασίας που παρέθεσε χθες, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Hristo Alexiev και τον Υπουργό Ενέργειας της Βουλγαρίας, Rosen Hristov.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν επίσης τα πολλαπλά οφέλη της λειτουργίας του ελληνοβουλγαρικού Αγωγού Φυσικού Αερίου IGB για την ενεργειακή θωράκιση της Ελλάδας και της Βουλγαρίας ενώ συζητήθηκε η πιθανότητα επέκτασης της δυναμικότητας του Αγωγού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock