ΕνημέρωσηΟικονομία

Επικουρικές συντάξεις: Ετοιμάζονται οι επιστολές στους νέους εργαζόμενους για επιλογή ασφάλισης

Μέσω email από την ΑΑΔΕ θα ερωτηθούν οι νέοι εργαζόμενοι με ποιο επενδυτικό «προφίλ» θέλουν να επενδυθούν τα κεφάλαια του «ασφαλιστικού κουμπαρά» τους για την επικουρική σύνταξη.

Μάλιστα ανά 5ετία θα έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν το επενδυτικό τους προφίλ. Επιπλέον θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των εισφορών και των αποδόσεών τους μέσω πρόσβασης από το κινητό ή τον υπολογιστή τους ανά πάσα στιγμή, όπως συμβαίνει και με το e-banking. Δηλαδή, θα βλέπουν τις εισφορές και τις αποδόσεις που σωρεύονται στον ατομικό κουμπαρά προκειμένου να «χτιστεί» το κεφάλαιο που θα χρηματοδοτήσει την επικουρική τους σύνταξη.

Στο τέλος Φεβρουαρίου μέσω της υποβολής των ΑΠΔ θα καταβληθούν οι πρώτες εισφορές του νέου Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης από τους περίπου 100.000 νεοεισερχόμενους απο την 1.1.2022 στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέοι ασφαλισμένοι θα μπορούν να δουν το πόσο των ασφαλιστικών τους εισφορών στον ατομικό τους κουμπαρά για πρώτη φορά τον Απρίλιο, όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η υποβολή και πληρωμή των ΑΠΔ Ιανουαρίου από τους εργοδότες και θα έχει γίνει ο έλεγχος δηλωθεισών – καταβληθεισών εισφορών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock