888 Επιστολή Εκκλησίας της Κρήτης σε Γαβρόγλου: Αλλάξτε τα νέα Θρησκευτικά! | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επιστολή Εκκλησίας της Κρήτης σε Γαβρόγλου: Αλλάξτε τα νέα Θρησκευτικά!

Επιστολή Εκκλησίας της Κρήτης σε Γαβρόγλου: Αλλάξτε τα νέα Θρησκευτικά!

Πλήρης στοίχιση με τις μαζικές αντιδράσεις Μητροπόλεων της Ελλαδικής Εκκλησίας αλλά και μεμονωμένων φορέων και συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχετικά με τα νέα Θρησκευτικά καταγράφεται σε επιστολή της Εκκλησίας της Κρήτης προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα νέα Θρησκευτικά.

Η Ιερά Σύνοδος, αφουγκραζομένη τα ερωτήματα και την απορίαν πολλών ανθρώπων, γονέων και κηδεμόνων μαθητών, εν τη Μεγαλονήσω Κρήτη, διατυπώνει δια του παρόντος Γράμματος Αυτής ότι επιθυμεί τον Ορθόδοξον χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών εις πάσας τας βαθμίδας της Εκπαιδεύσεως και εκφράζει την ρητήν διαφωνίαν της Ιεράς Συνόδου ως προς τον επιχειρούμενον και μάλιστα εις μαθητάς του Δημοτικού Σχολείου, «θρησκευτικόν συγκρητισμόν»” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή.

Ζητείται επίσης από τον υπουργό η “προβολή της ημετέρας ταυτότητος και του πολιτισμού ημών μέσω του μαθήματος των Θρησκευτικών” ενώ οι Κρητικοί Ιεράρχες δηλώνουν επίσης “τον απερίφραστον σεβασμόν προς την πίστιν ενός εκάστου συνανθρώπου ημών, ως και την σύνταξιν ημών εις τον αγώνα αποβολής πάσης μισαλλοδοξίας”.

Επιπλέον δηλώνουν πως θεωρούν “λανθασμένην την επιλογήν της εισαγωγής μιας επιπλέον «συγχύσεως» εις το μάθημα των Θρησκευτικών, δια της αδιακρίτου προβολής των θρησκειών και της άνευ της δεούσης προσοχής και διακρίσεως εξαγωγής βεβιασμένων συμπερασμάτων και μάλιστα εις το κομβικόν ζήτημα της πίστεως ενός ανθρώπου και μάλιστα ανηλίκου”.

Η Εκκλησία της Κρήτης υπενθυμίζει στον υπουργό πως Τριμελής Συνοδική Επιτροπή της έχει αναλάβει το έργο της λεπτομερούς μελέτης των φακέλων του μαθήματος των Θρησκευτικών και προειδοποιούν πως “θα επανέλθωμεν δια συγκεκριμένων στοιχείων, τα οποία θεωρούμεν ότι χρήζουν αμέσου αλλαγής και επαναπροσδιορισμού, προκειμένου να μην εξάγωνται λανθασμένα και βεβιασμένα συμπεράσματα εκ των μαθητών”.

Βέβαια κατά πως φαίνεται το αυτό των κυβερνώντων δεν ιδρώνει με την αβάντα και της διοκούσης Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία έχει δυστυχώς αναλάβει το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου….

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

Παίρνει φωτιά ο κώλος όσων τολμούν να κάτσουν. ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ – Τηγανίζεις αυγά στα Σιδερένια Παγκάκια στο Σύνταγμα που ΚΑΙΝΕ και δεν κάθεται κανείς. ΒΙΝΤΕΟ

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ ΑΥΤΟ που …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *