Επιστολή Παπαδημούλη σε Λαγκάρντ για την Τράπεζα Πειραιώς

Επιστολή με θέμα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ να μην καταβληθούν σε μετρητά από την Τράπεζα Πειραιώς τόκοι, ύψους 165 εκατ. ευρώ, για τις υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) έστειλε προς την πρόεδρο της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η μετατροπή των CoCos σε μετοχές θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες αξίας για το Ελληνικό Δημόσιο εξαιτίας της διαφοράς της σημερινής χρηματιστηριακής αξίας της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με την τιμή κατά το έτος ανακεφαλαιοποίησής της» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας πως «είναι κρίσιμο να αποσαφηνιστεί ποια είναι η τεκμηρίωση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και με ποιο τρόπο διασφαλίζονται οι Έλληνες φορολογούμενοι και το συμφέρον του Ελληνικού Δημοσίου από τη συγκεκριμένη απόφαση».

Σημειώνεται πως για το θέμα της αποπληρωμής από την Τράπεζα Πειραιώς τόκων, ύψους 165 εκατ. ευρώ, για τις υπό αίρεση μετατρέψιμες ομολογίες (CoCos) ύψους 2 δισ. ευρώ ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είχε στείλει επιστολή στις αρχές Νοεμβρίου προς τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Αντρέα Ενρία.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση