Κόσμος

«Επιχείρηση» ανοιχτά σχολεία στην Ευρώπη με αυξημένο testing έναντι της μετάλλαξης Όμικρον

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που δημιουργεί η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον ως προς το χρονικό σημείο επιστροφής των μαθητών στις τάξεις μετά την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων σταθμίζονται ανά την Ευρώπη με τις περισσότερες χώρες να «ανοίγουν» κανονικά τα σχολεία με αυξημένο testing, μέτρα προστασίας και αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη Γαλλία και τα περισσότερα κρατίδια της Γερμανίας οι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στο σχολείο από σήμερα, Δευτέρα, ενώ προγραμματίζεται επίσης κανονικά από τις 10 Ιανουαρίου η επανέναρξη των μαθημάτων σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ιταλία και η Ολλανδία, καθώς και στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη Γαλλία, η επιστροφή στις τάξεις «συνοδεύεται» από το ισχύον πρωτόκολλο για το κλείσιμο σχολικού τμήματος για επτά ημέρες μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων, ενώ πρόκειται να ενισχυθεί η πολιτική της ιχνηλάτησης των επαφών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock