888 Επιχείρηση καθαρισμού της πλάκα στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Επιχείρηση καθαρισμού της πλάκα στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Επιχείρηση καθαρισμού της πλάκα στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλονίκη

Την αναθηματική πλάκα, που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των μαχητών του ΕΛΑΣ, οι οποίοι τον Οκτώβριο του 1944 απελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής, καθάρισαν την Πέμπτη μέλη της Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Θεσσαλονίκης και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση, καθώς πρόσφατα η πλάκα είχε βεβηλωθεί, έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προ ημερών άγνωστοι έβαψαν με σπρέι την αναθηματική πλάκα και παρά το γεγονός ότι συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης την αποκατέστησαν άμεσα, κρίθηκε απαραίτητη η σημερινή συμβολική κίνηση «καθαρισμού», προκειμένου «και εμείς με τη σειρά μας να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και τον ελληνικό λαό ενάντια στον φασισμό και τις βεβηλώσεις κάθε είδους» όπως είπε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κώστας Σαπρανίδης.

«Θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι αυτοί που κάνουν αυτές τις βεβηλώσεις είναι η εφεδρεία του συστήματος για να μπορεί να καταπολεμά το λαϊκό κίνημα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπρανίδης, προσθέτοντας: «Δυστυχώς η νεολαία δεν έχει τη σωστή πληροφόρηση για τα πραγματικά γεγονότα και εμείς είμαστε υπεύθυνοι να τους την διδάξουμε».

Όπως είπε, «οι νέοι δεν ξέρουν την ιστορία και τα γεγονότα. Ποιος μπορεί να φανταστεί ότι χρειάστηκαν 70 χρόνια για να τοποθετηθεί αυτή η πλακέτα προς τιμήν των Ελλήνων που πολέμησαν και ελευθέρωσαν τη Θεσσαλονίκη;».

Ο φοιτητής αρχιτεκτονικής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Σπουδαστών αρχιτεκτονικής Λευτέρης Στεργίου, εκπρόσωπος του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, επισήμανε ότι «ο πατριωτισμός σήμερα δεν είναι να σπέρνουμε το μίσος μεταξύ των λαών, αλλά η παλικαρίσια στάση των παππούδων μας που πολέμησαν, προκειμένου ο λαός σήμερα να πατά στα πόδια του».

«Καταδικάζουμε τον φασισμό και τις ενέργειες βεβήλωσης ιστορικών μνημείων. Μας προκαλούν οργή τέτοιου είδους κινήσεις και εμείς του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, παλεύουμε για να απομονωθούν οι αντιδραστικές ιδέες που γεννά το σάπιο σύστημα που ζούμε» υπογράμμισε. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στεργίου επισήμανε ότι «η νεολαία σήμερα δυστυχώς δεν διδάσκεται την ιστορία όπως πραγματικά συνέβη, τόσο στο δημοτικό, όσο και στο πανεπιστήμιο. Τα βιβλία της ιστορίας δεν διδάσκουν τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, αλλά διαχέουν λαθεμένες πληροφορίες ότι οι Άγγλοι και άλλες μεγάλες δυνάμεις μας απελευθέρωσαν».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Σαν κοπάδι «σουλατσάρουν» ανενόχλητοι οι αλλοδαποί – Σοκάρει το ΒΙΝΤΕΟ από την Χίο

Απειλούν το νησί με υγειονομική «βόμβα» Δεν τηρούνται τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό …