Επικαιρότητα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοργάνωσαν μεγάλη μουσική συναυλία

Με τεράστια επιτυχία και αθρόα επισκεψιμότητα κοινού πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (31/1), στο Πολεμικό Μουσείο, η μουσική συναυλία με τίτλο: «Σμύρνη μου αλησμόνητη πατρίδα», την οποία διοργάνωσε το Περιφερειακό Τμήμα Νέας Σμύρνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή. Στην εκδήλωση παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

Οι περίπου 800 θεατές που κατέκλυσαν την αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου ταξίδεψαν νοερά με το μουσικό-ποιητικό έργο «Σμύρνη μου αλησμόνητη πατρίδα» του Πασχάλη Τόνιου (βασισμένο σε ποίηση των Γιώργου Σεφέρη, Κωνσταντίνου Καβάφη, Κωστή Παλαμά, Στρατή Μυριβήλη, Διδώ Σωτηρίου κ.α.) και τις καταπληκτικές ερμηνείες από τους Γεράσιμο Ανδρεάτο, Πέτρο Γαϊτάνο, Πέγκυ Ζήνα, Κώστα Τριαναταφυλλίδη, Μαρία Σουλτάτου και Πασχάλη Τόνιου, καθώς και της παιδικής χορωδίας Δημήτρη Τυπάλδου. Την εκδήλωση προλόγισε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Άγγελος Συρίγος, ενώ την αφήγηση πραγματοποίησε ο ηθοποιός, Γρηγόρης Βαλτινός. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον χώρο της εκδήλωσης, συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα τροφίμων από τον κόσμο που παρακολούθησε τη συναυλία, τα οποία θα ενισχύσουν άμεσα παιδιά ευάλωτων οικονομικά οικογενειών της πόλης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock