888 Επταήμερη εργασία: Τι απαντά η Παπαστράτος, πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Επταήμερη εργασία: Τι απαντά η Παπαστράτος, πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι

Επταήμερη εργασία: Τι απαντά η Παπαστράτος, πώς δουλεύουν οι εργαζόμενοι

Μια δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επταήμερη εργασία, στη διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή, προκάλεσε αντιδράσεις και πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και την κυβέρνηση.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκη αφορά την εταιρεία Παπαστράτος, η οποία εγκαινίασε ένα μοντέλο λειτουργίας στο εργοστάσιό της με το οποίο διασφαλίζεται η εικοσιτετράωρη και επταήμερη λειτουργία ορισμένων τμημάτων της παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων στα τμήματα αυτά κατά περίπου 7%.

Ο αντιπρόεδρος της Εταιρίας, Ιάκωβος Καργαρώτος, μίλησε στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως «με τη συγκατάθεση των εργαζομένων εφαρμόζουμε στην Παπαστράτος την επταήμερη λειτουργία του εργοστασίου».

Ο κ. Καργαρώτος διευκρίνισε ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται 4 ήμερες και ακολουθούν δυο ρεπό, συνολικά 37,4 ώρες την εβδομάδα χωρίς να χάνουν κανένα εργασιακό και μισθολογικό τους δικαίωμα.

«Πριν εφαρμόσουμε την επταήμερη λειτουργιά του εργοστασίου θέλαμε να έχουμε τη συγκατάθεση τους» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας.

Τόνισε δε, ότι το εργοστάσιο της εταιρείας εξάγει το 80% της παραγωγής του και αποκάλυψε ότι η εταιρεία συμπεριέλαβε, ως μέρος της επένδυσης της και την αλλαγή του εργασιακού μοντέλου, προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες.

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Αυτές είναι οι 12 κατηγορίες οφειλών που μπαίνουν στις 120 δόσεις

Με άκρως ευνοϊκούς όρους έως και 120 μηνιαίες δόσεις, για την τμηματική τους εξόφληση μέχρι και …