888 Εργαζόμενοι Δ.Αμαρουσίου -Ιδιωτικοποίηση μέρους καθαριότητας: Ο λογαριασμός θα πάει στο δημότη | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Εργαζόμενοι Δ.Αμαρουσίου -Ιδιωτικοποίηση μέρους καθαριότητας: Ο λογαριασμός θα πάει στο δημότη

Εργαζόμενοι Δ.Αμαρουσίου -Ιδιωτικοποίηση μέρους καθαριότητας: Ο λογαριασμός θα πάει στο δημότη

Την έντονη αντίδραση τους, στην ιδιωτικοποίηση μέρους της καθαριότητας, εκφράζει με ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στο δήμο Αμαρουσίου και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

Την Τρίτη 26/6/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου φέρνει για ακόμη μια φορά το θέμα της μεταφοράς των ογκωδών προκειμένου να δοθεί σε εργολάβο ιδιώτη.

Τον Δεκέμβριο του 2013 ( Αριθμ. Πρωτ.: 093065-/25/11/2013 και ΑΔΑ: ΒΛ1ΤΩΨ9-ΟΘΕ ) με απόφαση του Αντιδημάρχου καθαριότητας και την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της υπηρεσίας καθαριότητας, ενώ ο Δήμος διέθετε, από ό,τι γνωρίζουμε, δυο σκάφες μεταφόρτωσης ογκωδών, έξι press container μεταφοράς απορριμμάτων, δυο μεγάλα φορτηγά μεταφοράς αυτών, καθώς και μονάδες συμπίεσης απορριμμάτων, αναθέτει την μετατροπή δυο press container σε κάδους μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων με την υπ’ αριθμ. Πρωτ. 92792 / 22-11-2013 απόφαση του αρμοδίου Αντιδημάρχου στην εταιρεία με την επωνυμία «ROLAND VAS. LICO» για το συνολικό ποσό των 19.999,98 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), σύμφωνα με την κατατεθείσα προσφορά .

Είχαν τεθεί τότε τα παρακάτω ερωτήματα στην Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου δυστυχώς μέχρι και σήμερα παραμένουν αναπάντητα :

– Έκανε έρευνα αγοράς πόσο κοστίζουν να αγοραστούν 2 καινούργιες σκάφες της ίδιας χωρητικότητας με τα press container που πληρώσαμε για να κοπούν;

– Πόσα δρομολόγια έχουν πραγματοποιήσει τα δυο μεγάλα φορτηγά μεταφοράς που διαθέτη ο Δήμος με αριθμό κυκλοφορίας ΙΕΙ 8249 και ΙΕΙ 8250, από εργαζομένους του Δήμου, από το 2007 μέχρι και σήμερα;

– Για πόσο διάστημα ήταν σε ακινησία το ένα η και τα δυο παραπάνω οχήματα και για ποιο λόγο;

– Είχαν εκχωρηθεί ποτέ σε ιδιώτη εργολάβο να δουλεύει τα δυο παραπάνω οχήματα για την μεταφορά των ογκωδών στον ΧΥΤΑ και με ποια απόφαση;

– Το ένα κουτί μεταφοράς ογκωδών βρίσκετε στο οικόπεδο στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι. Γιατί μέχρι και σήμερα δεν το έχουμε πάρει από εκεί προκειμένου να το χρησιμοποιήσουμε στην μεταφορά των ογκωδών;

– Μετά την δολιοφθορά που έγινε στο ένα από τα δυο η και στα δυο οχήματα μεταφοράς ογκωδών σε ποιες ενέργειες προχώρησε η Διεύθυνση καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου;.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει εφαρμόσει από τους πρώτους στην Ελλάδα τις μνημονιακές πολιτικές ιδιωτικοποίησης των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, έχει επιχειρήσει αρκετές φορές την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου μας.
Την Τρίτη 26/6/2018 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας φέρνει για ακόμη μια φορά το θέμα της μεταφοράς των ογκωδών να δοθεί σε εργολάβο ιδιώτη .

Ξεχνά η Δημοτική αρχή πόσα χρήματα έχει πληρώσει ο Δημότης για την απόκτηση 2 μεγάλων φορτηγών για την μεταφορά των απορριμμάτων και των ογκωδών στον ΧΥΤΑ καθώς και τον εκσυγχρονισμό του στόλου καθαριότητας που προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου το 2017 με την παραλαβή 19 υπερσύγχρονων οχημάτων κόστος 3.000.000,00 ευρώ .

Ξεχνά η Δημοτική αρχή πόσα χρήματα ξόδεψε για να κλειστεί ο χώρος μεταφόρτωσης (ογκωδών) στην Αμ Χαλανδρίου 41 και να διαχωρίσει τον χώρο εργασίας των συναδέλφων από τα απορρίμματα.

Ξεχνά η Δημοτική αρχή τι χρήματα έδωσε ο Δήμος για να κόψουν δυο press container και να τα κάνει κάδο μεταφοράς ογκωδών .

Οι αποφάσεις αυτές δεν βασίζονται σε καμιά εμπεριστατωμένη μελέτη που να αποδεικνύει ωφέλεια του Δήμου και των δημοτών (πώς μπορούσε άλλωστε;).

Η απόφαση αυτή θα οδηγήσει μεσοπρόθεσμα σε αύξηση των δημοτικών τελών, σε περιβαλλοντική υποβάθμιση της διαδικασίας περισυλλογής και μεταφοράς των απορριμμάτων με δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών (μη ικανοποιητικός έλεγχος απομάκρυνσης των επικίνδυνων, νοσοκομειακών κ.λπ. απορριμμάτων), σε κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων και των δικαιωμάτων τους (με την πιθανότατη εναλλαγή εργολάβων στην διαχείριση, μη απόκτηση τεχνογνωσίας από ανειδίκευτο προσωπικό κλπ). Ουσιαστικά απεμπολείται η δυνατότητα του Δήμου για πρωτογενή τοπική διαχείριση των απορριμμάτων.

Καλούμε τους εργαζομένους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για την ανατροπή των λογικών να χαριστούν υπηρεσίες του Δήμου σε ιδιώτες εργολάβους μετακυλώντας το κόστος στους Δημότες.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Έτσι πρέπει να ψωνίζουμε στο σούπερ μάρκετ

Τα σούπερ μάρκετ είναι τα μόνα καταστήματα στις περιοχές που έχει επιβληθεί lockdown λόγω κορωνοϊού …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *