Εργαζόμενοι σε εστίαση – τουρισμό στο CNN Greece: «Θα κάνουμε Χριστούγεννα με άδειες τσέπες»

Οι κλάδοι της εστίασης και του τουρισμού έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα μέχρι στιγμής λόγω της πανδημίας. Πίσω από τις εκκλήσεις των επαγγελματικών κλάδων και των ιδιοκτητών για τη σωτηρία των επιχειρήσεων εστίασης και τουρισμού, βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι (μόνο στην εστίαση απασχολούνται 430.000 άνθρωποι) που δεν έχουν την πολυτέλεια να σκέφτονται το μέλλον και την μετά κορωνοϊό εποχή καθώς αντιμετωπίζουν ένα δύσκολο και πιεστικό παρόν.

«Βιώνουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες που δεν είχαμε ζήσει ούτε στην εποχή των μνημονίων» λέει στο CNN Greece o κ. Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

«Αυτή τη στιγμή 80.000 επιχειρήσεις είναι σε αναστολή και δεν γνωρίζουμε πόσες από αυτές θα καταφέρουν να ανοίξουν μετά τα περιοριστικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι όμως σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι οι τυχεροί και αυτό γιατί παίρνουν το επίδομα της αναστολής σύμβασης των 534 ευρώ. Υπάρχουν όμως χιλιάδες εργαζόμενοι που δεν έχουν κανένα εισόδημα και δεν προβλέπεται να έχουν εισόδημα μέσα στον Δεκέμβριο και αναφέρομαι στους εποχικά εργαζόμενους στον τουρισμό που πήραν την αναστολή σύμβασης μέχρι τον Οκτώβριο».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση