Ερντογάν κατά Ισραήλ και κήρυγμα από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας για την Ιερουσαλήμ


Κράτος «στυγνής τρομοκρατίας» χαρακτήρισε το Ισραήλ ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα, στην οποία αναφέρθηκε στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στο τέμενος Αλ Άκσα, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

«Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην Κωνσταντινούπολη, έλαβε χώρα προσευχή στην Αγία Σοφία υπέρ «της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Άκσα και της Ιερουσαλήμ απο τα χέρια των τυρράνων». Η προσευχή μεταδόθηκε από τους μιναρέδες της Αγίας Σοφίας, της βυζαντινής εκκλησίας που το περασμένο καλοκαίρι μετατράπηκε από μουσείο σε τζαμί, προκαλώντας αντιδράσεις. Αφορμή για την προσευχή ήταν η νύχτα Καντίρ (Λαϊλάτ αλ Κάντρ στα αραβικά), η νύχτα δηλαδή που σύμφωνα με την ισλαμική παράδοση ο Αλλάχ άρχισε να στέλενει στον προφήτη Μωάμεθ τα εδάφια του Κορανίου.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση