Ερντογάν λίγο πριν την Σύνοδο: Η Ελλάδα κάνει πολιτική με το ψέμα

Σε υψηλούς τόνους κατά της Ελλάδας επέλεξε να κινηθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λίγες ώρες πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής κατά την οποία οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την τουρκική προκλητικότητα.

Κι ενώ οι ευρωπαίοι ηγέτες προσέρχονται στις Βρυξέλες για να συζητήσουν το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προτίμησε να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αποφεύγει να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου με την Τουρκία, ισχυριζόμενος πως η Ελλάδα κάνει πολιτική πάνω σε ψέματα.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το θέμα των διαφορών με την Τουρκία στην Ε.Ε.», ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα αυτοί προσπαθούν συνεχώς να αποφύγουν να καθίσουν στο τραπέζι. Όπως έκαναν και με το κάλεσμα του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Για παράδειγμα, υπήρχε περίπτωση να γίνει ένα βήμα μεταξύ της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Αλβανίας (και) δυστυχώς πάλι δεν ήρθαν στο τραπέζι. Κάνουν πολιτική με το ψέμα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση