Ροή Ειδήσεων
Αρχική / TIPS / Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Είναι γεγονός πως δεχόμαστε καθημερινά μηνύματα από νέες (αλλά και πιο έμπειρες) νοικοκυρές που μας ρωτάνε πόσο συχνά πρέπει να πλένουν κάποια συγκεκριμένα αντικείμενα μέσα στο σπίτι. Για να σας λύσουμε όλες τις απορίες περί συχνότητας πλυσίματος διαφόρων αντικειμένων και σημείων στο σπίτι σας ετοιμάσαμε την παρακάτω λίστα.

Σεντόνια Όσο βαρετό και κουραστικό κι αν σας ακούγεται να αλλάζετε και να πλένετε τα σεντόνια σας κάθε εβδομάδα, είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να κάνετε. Ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με αυτά τουλάχιστον για 6-8 ώρες που κοιμόμαστε και γεμίζουν εύκολα με ιδρώτα, σκόνη και μικρόβια. Πλύντε τα μια φορά την εβδομάδα με της Endless σε υψηλή θερμοκρασία για να σκοτωθούν όλα τα μικρόβια και να καθαριστούν σε βάθος.

Tip! Αν ιδρώνετε πολύ τη νύχτα, προσθέστε στην πλύση σας . Χάρη στη πρωτοποριακή του σύνθεση με ένζυμα, ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού σας και χαρίζει έξτρα λάμψη στα σεντόνια σας.

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Τα σεντόνια αποκτούν το αυθεντικό λευκό τους χρώμα με το ενισχυτικό πλύσης της Endless.

Μαξιλάρια Τα μαξιλάρια καλό είναι να πλένονται συχνότερα από όσο συνηθίζεται, αφού συγκεντρώνουν σκόνη, νεκρά κύτταρα και ιδρώτα. Τοποθετήστε τα ανά 2 στο πλυντήριο , επιλέξτε μια πλύση για ευαίσθητα ρούχα και πλύντε με απορρυπαντικό πλυντηρίου Active Plus της Endless που προσφέρει αποτελεσματική καθαριότητα ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Στρώμα Καθαρίστε το στρώμα σας κάθε 6 μήνες με τον εξής τρόπο. Αρχικά σκουπίστε το στρώμα σας με την ηλεκτρική σκούπα. Στη συνέχεια αναμείξτε μαγειρική σόδα με . Ρίξτε το μείγμα στο στρώμα σας και αφήστε το να απορροφήσει τις μυρωδιές για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε και πάλι με την ηλεκτρική σας σκούπα.

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Πεντακάθαρο στρώμα με τη βοήθεια της Endless.

Πετσέτες μπάνιου Μπορείτε να πλένετε τις πετσέτες μπάνιου μια φορά την εβδομάδα αρκεί να τις στεγνώνετε καλά κάθε φορά που τις χρησιμοποείτε. Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την όρεξη να βγάλετε τις πετσέτες σας στο μπαλκόνι να στεγνώσουν ή δεν θέλετε να τις τοποθετήσετε πάνω στο καλοριφέρ, τότε θα πρέπει να τις αλλάζετε ακόμα πιο συχνά γιατί μαζεύουν υγρασία. Πλύνετε τις πετσέτες με τη χρήση λίγου απορρυπαντικού (μισή ποσότητα από αυτή που χρησιμοποιείτε συνήθως) για να γίνουν πιο αφράτες, επιλέξτε πλύση σε υψηλή θερμοκρασία και μην προσθέσετε μαλακτικό για να διατηρήσουν την απορροφητικότητά τους.

Χαλιά Tα χαλιά πρέπει να πλένονται μια φορά τον χρόνο απαραιτήτως. Το πλύσιμο των χαλιών πρέπει να γίνεται για να φεύγουν όλες οι βρωμιές και οι σκόνες αλλά και για να βελτιώνεται ο αέρας στο σπίτι σας. Φτιάξτε ένα σπιτικό διάλυμα με 1 κ.γ. υγρό απορρυπαντικό πιάτων, 1 κ.σ. λευκό ξίδι και 1 φλ. ζεστό νερό. Ψεκάσετε με αυτό το χαλί σας, τρίψτε ελαφριά και αφήστε το να στεγνώσει καλά.

Extra tip! Αν θέλετε να κάνετε τα χαλιά σας και πάλι μαλακά και αφράτα όπως όταν τα αγοράσατε ακολουθήστε αυτό το τρικ:

  1. Ανακατέψτε 1/4 φλ. με 1 λίτρο νερού και εφαρμόστε το μείγμα στο καθαρό σας χαλί ψεκάζοντάς το σε όλη του την επιφάνεια.
  2. Αφήστε το μείγμα να απορροφηθεί για 2-3 λεπτά.
  3. Ξεπλύνετε με νερό και αφήστε το χαλί σας να στεγνώσει.
Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Με λίγο μαλακτικό το χαλί σας θα ξαναζωντανέψει!

Φούρνος Μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο σας κάθε 6 μήνες αν δεν τον χρησιμοποιείτε συχνά ή κάθε 3 μήνες αν μαγειρεύετε καθημερινά σε αυτόν. Αφαιρέστε τις ράγες και πλύντε τις με ζεστό νερό και υγρό πιάτων. Ψεκάστε εντός και εκτός του φούρνου σας με και χρησιμοποιώντας μία σπογγοπετσέτα καθαρίστε τον φούρνο και τις εστίες από λιπαρούς λεκέδες, καμμένα υπολείμματα φαγητού και λίπη.

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Με το καθαριστικό φούρνων & εστιών ο φούρνος σας θα λάμψει σαν καινούριος.

Πλυντήριο ρούχων Βάλτε μια πλύση χωρίς ρούχα στην πιο υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ολοκληρωθεί προσθέστε μαγειρική σόδα και επαναλάβετε την πλύση σε υψηλή θερμοκρασία. Όσο συχνότερα το χρησιμοποιείτε, τόσο συχνότερα θα ήταν καλό να το καθαρίζετε. Αν παρατηρήσετε έντονη μυρωδιά στον κάδο βάλτε σε μια ακόμα πλύση και όλα τα μικρόβια και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν μια και καλή.

Τουαλέτα Το κάνει το καθάρισμα της τουαλέτας παιχνιδάκι. Καθαρίστε την τουαλέτα σας 1-2 φορές την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το «μαγικό» σπρέι που με ένα φστ καθαρίζει κάθε επιφάνεια.

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Με το πολυκαθαριστικό χλωρίου της Endless η τουαλέτα σας θα καθαριστεί σε βάθος.

Νεροχύτης και νιπτήρας Καλό είναι να πλένετε τον νεροχύτη και τον νιπτήρα σας κάθε 2 μέρες με λίγη . Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγη σκόνη στον νιπτήρα και τον νεροχύτη σας πριν πάτε για ύπνο και να ξεπλύνετε το πρωί με ζεστό νερό!

Ψυγείο Καθαρίστε το ψυγείο σας μια φορά την εβδομάδα από τρόφιμα που έχουν χαλάσει ή δεν χρειάζεστε πια. Κάθε δύο εβδομάδες περάστε όλες τις επιφάνειες με μια σπογγοπετσέτα που θα έχετε βουτήξει σε ένα μείγμα νερού-ξιδιού. Για έξτρα άρωμα καθαριότητας προσθέστε στο μείγμα σας μερικές σταγόνες (το αγαπημένο μας!) που θα κάνει το εσωτερικό του ψυγείου σας να μοσχοβολάει κάθε φορά που το ανοίγετε.

Εσείς Πόσο Συχνά Πλένετε ΑΥΤΑ τα 10 Αντικείμενα; (Μάλλον θα Έπρεπε Συχνότερα)

Καθαρίστε το ψυγείο σας χρησιμοποιώντας τα σωστά εργαλεία.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Endless 

spirossoulis.com

Πηγή

Δείτε επίσης

Αόρατα Παράθυρα με 3 Μόνο Κινήσεις!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες. Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα Στη συνέχεια πάρτε την και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο. Επιλέξτε μια συννεφιασμένη μέρα για να καθαρίσετε τα παράθυρά σας Προχωρήστε στο τζάμι Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη