Ετοίμαζαν φιέστα για τους ναζί εισβολείς στην Κρήτη – Σφοδρή αντίδραση των αποστράτων


«Άλμα τιμής» προγραμμάτιζε να κάνει η «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» για να μνημονεύσει τους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές που το 1941 συμμετείχαν στην εισβολή και κατάληψη του νησιού από τη Βέρμαχτ.

Αντιδρώντας σε αυτή τη «νεοναζιστική φιέστα», όπως την χαρακτηρίζει, η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) τονίζει πως πρόκειται για «ενέργεια άκομψη, τουλάχιστον, αναίσθητη, ανιστόρητη καθόσον αγνοεί το γεγονός ότι την κατάληψη της νήσου ακολούθησαν “Κάνδανοι” και εγκλήματα πολέμου».

«Ο στρατιωτικός κώδικας τιμής προβλέπει την μνημόνευση των νεκρών, την ένδειξη σεβασμού σε όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους στη μάχη εκτελώντας το καθήκον τους. Και η Ελληνική Πολιτεία έκανε το χρέος της και διέθεσε χώρο για το Γερμανικό Νεκροταφείο στο Μάλεμε. Όμως το θέμα είναι ακόμη ζωντανό στη συλλογική μνήμη και όσο η Γερμανία αρνείται τη συζήτηση για την αποζημίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας η πληγή υπάρχει και ενέργειες σαν και αυτή της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» δικαίως εξοργίζουν» αναφέρει η ΕΑΑΣ.Source link

realhosting
loading...

Απάντηση