Επικαιρότητα

Κακοκαιρία: Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Πάρνηθα, στο ύψος του τελεφερίκ, λόγω χιονόπτωσης

Διακοπή κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθος, στο ύψος του τελεφερίκ, και στα δύο ρεύματα, λόγω χιονόπτωσης.

Αρνιακός στο CNN Greece: Ψυχρή «εισβολή» σήμερα – Ανοιξιάτικη «στροφή» από βδομάδα

Σε αποδρομή βρίσκεται η δεύτερη ψυχρή «εισβολή» που σημειώθηκε την εβδομάδα που φτάνει στο τέλος της, την οποία, μάλιστα αναμένεται να διαδεχθεί ένα ανοιξιάτικο «σκηνικό» τις επόμενες ημέρες σε μια απότομη στροφή του καιρού, όπως επισημαίνει ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός στο CNN Greece.

Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που επελαύνει τις τελευταίες δύο ημέρες (12-13/1) στη χώρα επηρεάζει κυρίως τις ανατολικές περιοχές από το Πήλιο μέχρι και την Κρήτη.

Τα φαινόμενα αναμένεται να περιοριστούν κυρίως στην Εύβοια, την Βορειοανατολική Αττική και Βοιωτία, τις Κυκλάδες. Χιονοπτώσεις σημειώνονται το μεσημέρι και απόγευμα του Σαββάτου (13/1) στα βουνά της Κρήτης, την Τύρβη, τη Ζήρεια, τα βουνά δηλαδή της βόρειας και ανατολικής Κορινθίας.

Ταυτόχρονα, ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και στην Αττική, σε μεγάλα, όμως, υψόμετρα (600 μέτρα).

Όπως τονίζει ο κ. Αρνιακός «μετά την υποχώρηση της κακοκαιρίας αυτής, οι βοριάδες που είχαν αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας, αναμένεται να «γυρίσουν» σε δυτικούς και έπειτα νότιους, ανεβάζοντας τον υδράργυρο».

Αιτία, της απότομης μεταβολής των καιρικών συνθηκών, όπως σημειώνει ο μετεωρολόγος, είναι οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από την Αφρική, τις οποίες θα συνοδεύει, μάλιστα και αφρικανική σκόνη.

Επομένως, κατά τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας έως τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου στις κεντρικές και νότιες περιοχές, που κατά τόπους και συγκεκριμένα στην Κρήτη, μπορεί να φτάσουν τους 20 βαθμούς Κελσίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock