Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας: Σε διαπραγμάτευση με άλλες δύο εταιρείες για εμβόλια

Σε διαπραγμάτευση με άλλες δύο εταιρείες- έχουν υπογραφεί συμφωνίες με έξι- για τη διασφάλιση αποτελεσματικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού βρίσκεται η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), όπως γνωστοποίησε η αρμόδια Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου στη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε απόψε ο «Κύκλος ιδεών», με θέμα: «Πώς επηρεάζει η δοκιμασία της πανδημίας τον σχεδιασμό του Συστήματος Υγείας».

Διατυπώνοντας την πεποίθησή της ότι είναι εφικτή μια κοινή πολιτική υγείας στην ΕΕ η κ. Κυριακίδου υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνειδητοποίησης του ηθικού διδάγματος της εποχής του κορωνοϊού ότι «υγεία, κοινωνία και οικονομία είναι συγκοινωνούντα δοχεία», επισήμανε χαρακτηριστικά πως «χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη στα θέμα δημόσιας Υγείας, με απόλυτο σεβασμό πάντα στις αρμοδιότητες των χωρών μελών».

Χαρακτηρίζοντας «άνευ προηγουμένου» την κινητοποίηση και διαπραγμάτευση της ΕΕ για λογαριασμό των χωρών/μελών της σχετικά με τη διασφάλιση αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου κατά της covid-19, η κ. Κυριακίδου σημείωσε:

«Η ΕΕ απέδειξε στην εποχή του κορωνοϊού ότι όταν υπάρχει σύμπνοια απέναντι σε κοινούς στόχους τότε η ισχύς εν τη ενώσει είναι δεδομένη».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση