ΕνημέρωσηΟικονομία

Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο: «Αναποτελεσματικά» πολλά προγράμματα δαπανών της ΕΕ

«Κίτρινη κάρτα» σε πολλά προγράμματα δαπανών της ΕΕ έβγαλε το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο εξέτασε στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αν και κάποια προγράμματα επλήγησαν από την πανδημία το 2020, οι διαθέσιμες πληροφορίες μαρτυρούν ότι οι γενικές επιδόσεις τους δεν είναι οι αναμενόμενες.

Στον τομέα της συνοχής, οι ελεγκτές εξέτασαν τις πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ). Διαπίστωσαν ότι η έμφαση παρέμεινε στις χρηματοοικονομικές εισροές και εκροές, και όχι στα αποτελέσματα. Οι ελεγκτές επισήμαναν επίσης πόσο δύσκολο εξακολουθεί να είναι οι δραστηριότητες που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο να φθάσουν και να επηρεάσουν ανθρώπους που είναι αποκομμένοι από την αγορά εργασίας, όπως οι νέοι που βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης.

«Ορισμένες τιμές-στόχος, όπως αυτή που ορίζει η στρατηγική «Ευρώπη 2020» για τη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού στην ΕΕ, είναι μάλλον απίθανο να επιτευχθούν, μετά μάλιστα και την επιδείνωση της κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας», σημειώνεται στην έκθεση.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger