888 Ευρωπαϊκό Συμβούλιο : Οι χώρες της ΕΕ μετά την απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να επικεντρωθούν στην υποδοχή των προσφύγων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ευρωπαϊκό Συμβούλιο : Οι χώρες της ΕΕ μετά την απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να επικεντρωθούν στην υποδοχή των προσφύγων

Ευρωπαϊκό Συμβούλιο : Οι χώρες της ΕΕ μετά την απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να επικεντρωθούν στην υποδοχή των προσφύγων

Προσθήκη λεζάντας Η έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο. Φωτογραφία αρχείου
ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ, 6 Σεπτεμβρίου – RIA Novosti, Vladimir Dobrovolsky. Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να επικεντρωθούν στην εφαρμογή των αποφάσεων σχετικά με την κατανομή των προσφύγων στην επικράτεια της ΕΕ, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ που απέρριψε το αίτημα της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας με το σύστημα των ποσοστώσεων για την εισαγωγή των προσφύγων, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και τα Δικαιώματα του Πολίτη, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Αβραμόπουλος υπενθύμισε ότι ‘Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε εντελώς την αγωγή της Σλοβακίας και της Ουγγαρίας κατά της απόφασης για την μετακίνηση (των προσφύγων)’.
«Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Όλες οι χώρες μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στην τήρηση των υποχρεώσεων μετακίνησης », δήλωσε ο Αβραμόπουλος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι ώρα να δείξουμε ενότητα και αλληλεγγύη». ‘Η πόρτα είναι ακόμα ανοικτή, πρέπει να πείσουμε όλα τα κράτη μέλη για την ανάγκη να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, τα κράτη μέλη πρέπει να επιδείξουν αλληλεγγύη τώρα, επειδή ορισμένα κράτη μέλη χρειάζονται βοήθεια τώρα ‘, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Απείλησε επίσης την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία με την προσφυγή στο Δικαστήριο της ΕΕ εάν δεν αλλάξουν την προσέγγισή τους τις επόμενες εβδομάδες και δεν θα αρχίσουν να δέχονται πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Ιταλία και την Ελλάδα.

‘Εάν τα κράτη μέλη που δεν έχουν αποδεχθεί κανέναν ή για πολύ καιρό δεν θα αλλάξουν την προσέγγισή τους τις προσεχείς εβδομάδες, θα πρέπει να εξετάσουμε τη δυνατότητα να κάνουμε το τελευταίο βήμα στη διαδικασία πρόληψης παραβιάσεων, να προσφύγουμε στο Δικαστήριο της ΕΕ για την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία, – είπε ο Αβραμόπουλος.

Σημείωσε ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της ΕΕ για την επανεγκατάσταση προσφύγων που έρχονται στην Ιταλία και την Ελλάδα αφορούν όλα τα άτομα που έχουν δικαίωμα ασύλου και έχουν φτάσει στις χώρες αυτές πριν από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017.

‘Αυτή τη στιγμή, 2,8 χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν μετατόπιση από την Ελλάδα, αναμένουν την μετακίνηση και το δικαίωμα (για το άσυλο) και θα αναγνωριστεί πιθανώς σε σχέση με άλλους δύο χιλιάδες ανθρώπους.
Στην Ιταλία, το 2017, έφτασαν 7.2 χιλιάδες άτομα που έχουν δικαίωμα ασύλου, αλλά μόνο 4.000 καταγράφηκαν ‘, δήλωσε ο Αβραμόπουλος.

Το δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε την Τετάρτη τις αξιώσεις της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας ζητώντας την κατάργηση των υποχρεωτικών εθνικών ποσοστώσεων για τα κράτη μέλη της ΕΕ για επανεγκατάσταση προσφύγων. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι αυτός ο μηχανισμός βοηθά αποτελεσματικά και κατά αναλογικό τρόπο την Ελλάδα και την Ιταλία να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της μεταναστευτικής κρίσης του 2015.
Η Ουγγαρία και η Σλοβακία αμφισβήτησαν την απόφαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2015, η οποία υποχρεώνει τα μέλη της ΕΕ να δεχθούν 120.000 πρόσφυγες που έφθασαν στην Ελλάδα και την Ιταλία, προκειμένου να μειωθεί η μεταναστευτική πίεση σε αυτά τα δύο κράτη. Κατά της απόφασης αυτής ψήφισαν η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Τσεχική Δημοκρατία, η Φινλανδία απείχε.

Προς στήριξη της θέσης της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η Πολωνία πήρε το μέρος τους, ενώ το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Γαλλία, η Σουηδία και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστήριξαν το Συμβούλιο της ΕΕ.

https://ria.ru
tokoutsavaki.blogspot.gr

Πηγή

Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

Δείτε επίσης

“ΚΟΠΑΝΑΝΕ” ΑΛΥΠΗΤΑ – ΕΧΟΥΝ Γ@ΜΗΣΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚWΛΟΥ – 112.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 2 ΜΕΡΕΣ – ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΟΣΑ ΕΔΩΣΑΝ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΙ “ΠΟΝΟΨΥΧΟΙ” ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.. (ΦΩΤΟ)

ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΔΩΡΕΑ Μόλις σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *