«Εφιαλτικά» Χριστούγεννα στη Βρετανία – Το νέο στέλεχος του ιού και τα μπλόκα

Μπορεί ο εμβολιασμός κατά της Covid 19 να ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στη Μεγάλη Βρετανία, κάνοντας πολλούς να πιστεύουν ότι οι γιορτές ίσως να είναι καλύτερες -κάτι το οποίο ενθάρρυνε μέχρι πρότινος και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υποσχόμενος χαλάρωση των μέτρων- ,τα δεδομένα ωστόσο άλλαξαν μετά την εμφάνιση ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, που έβαλε «στον πάγο» τα σχέδια όλης της χώρας και σήμανε συναγερμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Βρετανία πλέον «απομονώνεται», αφού εκτός του αυστηρότερου lockdown που ανακοίνωσε το Σάββατο ο Τζόνσον, η μία μετά την άλλη, οι χώρες της ΕΕ λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να «θωρακιστούν» και οι ίδιες, μπλοκάροντας τις πτήσεις που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του υπουργού Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, ο οποίος θέλοντας να δικαιολογήσει την επιβολή της αυστηρότερης καραντίνας στο Λονδίνο και σε ένα τμήμα της Αγγλίας, δήλωσε σήμερα πως το νέο στέλεχος του κορωνοϊού ήταν «εκτός ελέγχου».

«Δυστυχώς, το νέο στέλεχος ήταν εκτός ελέγχου. Έπρεπε να ανακτήσουμε τον έλεγχο και ο μοναδικός τρόπος να το κάνουμε ήταν να περιορίσουμε τις κοινωνικές επαφές», δήλωσε ο Χάνκοκ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, προσθέτοντας ότι έχουν ακόμα να διασχίσουν μακρύ δρόμο μέχρι να το διευθετήσουν αυτό.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση