Κόσμος

ΗΠΑ: Ποια είναι η κατάλληλη ώρα φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των οποίων οι μπαταρίες χρειάζονται φόρτιση, θα πρέπει να αποφεύγεται αυτή να γίνεται μαζικά το βράδυ στα σπίτια, επειδή υπάρχει κίνδυνος υπερφόρτωσης του ηλεκτρικού δικτύου, σύμφωνα με ερευνητές στις ΗΠΑ που μελέτησαν το ζήτημα και απευθύνουν σχετική προειδοποίηση, πριν επιδεινωθεί το πρόβλημα. 

Πρακτικά, όπως λένε, αυτό σημαίνει περισσότερη φόρτιση την ημέρα σε κοινόχρηστους σταθμούς εκτός σπιτιού ή στους χώρους εργασίας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα Ενέργειας «Nature Energy», επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής -σε όλον τον κόσμο- η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων τα φορτίζει στο σπίτι το απόγευμα ή το βράδυ, κατά προτίμηση τις ώρες που ισχύει φθηνότερο νυχτερινό τιμολόγιο για το ρεύμα. Όμως, με αυτόν τον ρυθμό, όπως εκτιμούν, αναμένεται σε μερικά χρόνια να αυξηθεί σημαντικά η νυχτερινή ζήτηση αιχμής για ηλεκτρισμό.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock