Ε.Μασκ: Έτσι θα φτάσουμε στο τσιπάκι, ο εικονικός οργασμός είναι 100 φορές καλύτερος, vid

Η συζήτηση που πρέπει να δουν όλοι…

 

Ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε στην εμφύτευση μικροτσίπ και στην τεχνητή νοημοσύνη. Όλα όσα ειπώθηκαν στον διάλογο που είχε, είναι συγκλονιστικά και αξίζουν την προσοχή όλων.

Όσα έχει πει εδώ και χρόνια ο Λιακόπουλος, αναφέρονται πλέον ανοιχτά:

«Ξέρω αλλά αυτό όπως και το Neuralink ανησυχεί πάρα πολύ τους ανθρώπους,

Πιστεύω ότι θα ήταν προβληματικό αν σε καθηλώναμε στο έδαφος και στο βάζαμε (το μικροτσίπ).

Ναι, συμφωνώ. Θα έμοιαζε με το εξής ”Θα το πάρεις. Θα σε τσιπάρουμε είτε σ’ αρέσει είτε όχι”. Αυτό φοβούνται οι άνθρωποι τώρα.

Ωστόσο, το τσιπάρισμα, είναι μια πολύ αργή διαδικασία τύπου: ”Ας προσπαθήσουμε πρώτα να βοηθήσουμε ανθρώπους που έχουν σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα”

(…) Αυτό είναι ένα απ’ τα πρώτα που ερευνούμε να κάνουμε. Όταν κάποιος μπορεί να είναι τετραπληγικός, του δίνουμε κάτι σαν ένα εμφύτευμα που να τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές ή τα τηλέφωνά τους. (…) Ούτε καν θα καταλάβαινες ότι έχουν ένα τσιπάκι στο κεφάλι τους και μπορούν να το φορτίσουν επαγωγικά όπως φορτίζεις ένα βιολογικό ρολόι.

(…)

Είχαμε αυτή την συζήτηση πριν ότι είμαστε όλοι βασικά ήδη cyborgs (κυβερνορομπότ). Ήδη βασιζόμαστε στα τηλέφωνά μας, είμαστε συνδεδεμένοι μέχρι τα μπούνια σ’ αυτά, οι άνθρωποι βασίζονται στην τεχνολογία για να βελτιώσουν τις ζωές τους.

Αυτό είναι ένα άλλο σταδιακό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

(…)

Κοίτα εδώ πίνουμε ουίσκι, μιλάμε, αυτή είναι μια πολύ ανθρώπινη εμπειρία αλλά τελικά είμαστε ξεπερασμένοι. Μόλις γίνει εικονικό, όταν το εικονικό αντικαταστήσει το οτιδήποτε. Φαντάσου να ήταν ο εικονικός οργασμός 100 φορές καλύτερος απ’ τον κανονικό οργασμό. Σου έχω νέα σ’ αυτό το μέτωπο. Όντως είναι (σ.σ. υπάρχει ήδη η σχετική τεχνολογία;;;).

(…)

Όταν κουβαλάς ένα τηλέφωνο μαζί σου, κουβαλάς ένα μικρόφωνο, ένα gps, μια κάμερα κάθε μέρα παντού. Τα πάντα. Ο Όργουελ θα έχανε το μυαλό του. Και απαντά ερωτήσεις και ξέρει που είσαι… Μπορεί για παράδειγμα να έχεις το τηλέφωνο σβηστό. Λέει απλώς ότι είναι σβηστό. Αλλά δεν είναι πραγματικά σβηστό… Ψεύδεται.

Δείτε τι ακριβώς ειπώθηκε:

 

πηγη

realhosting
loading...

Απάντηση