Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ε3: Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για 1,5 εκατ. φορολογούμενους

Ε3: Έρχεται ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για 1,5 εκατ. φορολογούμενους

Σε νέο ηλεκτρονικό «φακέλωμα» από την ΑΑΔΕ θα υποχρεωθούν χιλιάδες επαγγελματίες που ασκούν επιχειρηματική ή αγροτική δραστηριότητα.

Το νέο έντυπο Ε3 που βγήκε στη δημοσιότητα και θα πρέπει να συμπληρωθεί με τις φορολογικές δηλώσεις περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι, έχει πεδία που θα πρέπει να γεμίσουν με πληροφορίες.

Η Ανεξάρτητη Αρχή ζητά στοιχεία που ουσιαστικά «φακελώνουν» τον επιχειρηματία και τη δραστηριότητα που ασκούν ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα της κατάστασης και να γίνονται ευκολότερα οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις:

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος θα πρέπει να συμπληρωθούν:

 • Ο αριθμός των ατόμων που απασχολείται και ποιοι από αυτούς είναι μισθωτοί, ποιοι είναι αμειβόμενοι με «μπλοκάκια» και ποιοι είναι εποχιακά απασχολούμενοι.
 • Ο τζίρος, το σύνολο του ενεργητικού και το μέσο όρο προσωπικού της τελευταίας τριετίας
 • Οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων προβάλλει τις ασκούμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες καθώς και τις ενεργές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (τις διευθύνσεις e-mail της επαγγελματικής του αλληλογραφίας).
 • Οι επαγγελματικοί τραπεζικοί λογαριασμοί και τα ενεργά τερματικά POS μέσω των οποίων πραγματοποιεί τις εισπράξεις του με πλαστικό χρήμα ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής,
 • Εάν πραγματοποιεί ή όχι συναλλαγές μέσω διαδικτύου.
 • Οι ηλεκτρονικές «πλατφόρμες» μέσω των οποίων πραγματοποιεί συναλλαγές στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό.
 • Τα στοιχεία επωνυμίας και ΑΦΜ κάθε συνδεδεμένης επιχείρησης καθώς επίσης και το ποσοστό συμμετοχής σε κάθε μία από αυτές.
 • Οι δαπάνες για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλεπικοινωνίες, ενοίκια, διαφήμιση, προμήθειες, υποδοχή και φιλοξενία, ταξίδια στο εξωτερικό και υπηρεσίες παρασχεθείσες από το εξωτερικό.
 • Αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές εργοδοτικών εισφορών, τις καταβληθείσες μικτές αποδοχές των εργαζομένων, τις παροχές σε είδος και τα δάνεια προς τους εργαζομένους.
 • Τα ενοίκια που κατέβαλε για τις επαγγελματικές εγκαταστάσεις καθώς και τα στοιχεία των εκμισθωτών.
 • Οι μη εισηγμένες στο Χρηματιστήριο ανώνυμες εταιρίες καλούνται σε ειδικό πίνακα του νέου εντύπου να συμπληρώσουν τα στοιχεία των μετόχων τους.
 • Οι αγρότες καλούνται, εξάλλου, στο νέο έντυπο Ε3 να δηλώσουν αναλυτικά ανά κατηγορία τα ποσά των επιδοτήσεων και ενισχύσεων που έλαβαν το 2017, καθώς επίσης και αναλυτικά στοιχεία για τις αξίες των αποθεμάτων ζώων και φυτών που είχαν στην αρχή και στο τέλος του 2017, τις αγορές φυτών – ζώων και τα έξοδα παραγωγής που πραγματοποίησαν εντός του 2017.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΑΔΕ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΦΑΚΕΛΩΜΑ, Ε3

Πηγή
Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Δείτε επίσης

ΟΑΕΔ: Παράταση για ενός έτους για το πρόγραμμα 4.000 μακροχρόνια ανέργων στην υγεία

Την πίστωση για την παράταση του «ειδικού προγράμματος απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη