Ζαββός : Περισσότερο αναγκαία από ποτέ τα κεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα

Τη θέση πως η ενίσχυση των κεφαλαιοποιητικών συνταξιοδοτικών συστημάτων κρίνεται σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ ενόψει της γήρανσης του πληθυσμού και του δημογραφικού προβλήματος εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το Χρηματοπιστωτικό Σύστημα,  Γιώργος Ζαββός, μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Ο κ. Ζαββός αναγνώρισε πως τα κεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα σήμερα πλήττονται από το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, ωστόσο αναφέρθηκε εκτενώς στα θετικά της επαγγελματικής ασφάλιση και ανάλυσε τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση για την αναβάθμιση του θεσμού.

«Μια πολύ μεγάλη πρόκληση για τα κεφαλαιοποιητικά συνταξιοδοτικά συστήματα σήμερα είναι το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων στο οποίο βρισκόμαστε εδώ και αρκετά χρόνια και φαίνεται ότι θα συνεχιστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. Το περιβάλλον αυτό αλλάζει τη στρατηγική των ταμείων, απομακρύνοντας τις επενδύσεις από καταθέσεις και ομόλογα και στρέφοντάς τις περισσότερο στην κεφαλαιαγορά, καθιστώντας ακόμη μεγαλύτερη την ανάγκη της ορθής διακυβέρνησης και αποτελεσματικής εποπτείας», τόνισε.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση