Ζαριφόπουλος: Όταν αδειοδοτηθούν και άλλα εμβόλια θα αυξηθούν οι παρτίδες που θα παραλάβουμε

Διευκρινήσεις σχετικά με τη διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, έδωσε σε εκπομπή του Mega, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

«Μιλάμε για μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά, όσον αφορά στον ανεφοδιασμό των κέντρων εμβολιασμού, την αποθήκευση των εμβολίων, και τον προγραμματισμό. Όσον αφορά στον προγραμματισμό, ο πιο εύκολος τρόπος είναι μέσω της άυλης συνταγογράφησης. Όταν έρθει η σειρά μας θα λάβουμε μήνυμα στο κινητό μας από το 13034. Αν μας εξυπηρετεί το ραντεβού θα απαντάμε και θα επιβεβαιώνουμε το ραντεβού μας. Αν δεν μας εξυπηρετεί θα μπορούμε να μπούμε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr και να αλλάξουμε το ραντεβού, αλλά και το μέρος του εμβολιασμού. Αν κάποιος συμπολίτης μας δεν έχει αυτές τις ψηφιακές δεξιότητες, θα αποταθεί στο φαρμακείο ή στο ΚΕΠ της γειτονιάς του και εκεί ο υπάλληλος θα μπει στην πλατφόρμα και θα τον εξυπηρετήσει», είπε ο κ. Ζαριφόπουλος.

«Θα μπορούμε επίσης να στείλουμε στο 13034 τον ΑΜΚΑ και το επίθετό μας για να δούμε αν είμαστε στους δικαιούχους. Το ίδιο θα μπορεί ο πολίτης να κάνει και μέσω του emvolio.gov.gr. Αν είναι στους δικαιούχους, τότε θα λάβει το μήνυμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση