888 Ζαχαριάδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Η παρούσα σύνθεση της Βουλής μπορεί να δώσει λύσεις | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Ζαχαριάδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Η παρούσα σύνθεση της Βουλής μπορεί να δώσει λύσεις

Ζαχαριάδης για Συμφωνία των Πρεσπών: Η παρούσα σύνθεση της Βουλής μπορεί να δώσει λύσεις

«Η παρούσα σύνθεση της Βουλής μπορεί να δώσει λύσεις σε όλα τα ζητήματα και να προχωρήσουμε κανονικά μέχρι την εξάντληση της τετραετίας», τόνισε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η πολιτική μας βούληση είναι οι εκλογές να γίνουν στο τέλος της τετραετίας» είπε, ενώ ερωτηθείς για το εάν το ζήτημα της επίλυσης του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ μπορεί να επισπεύσει την προσφυγή στις κάλπες, απάντησε: «Πιστεύω βαθιά ότι και οι κοινοβουλευτικές ομάδες και τα πρόσωπα θα σταθμίσουν, με θέση πολιτικής ευθύνης για το παρόν και το μέλλον της χώρας, τη γνώμη, την τοποθέτηση και τη στάση τους και γνωρίζοντας την πολιτική «γεωγραφία» στη σημερινή σύνθεση της Βουλής, συντρέχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις και για 151 και για ακόμα μεγαλύτερη πλειοψηφία».

«Χωρίς να θέλω να κάνω κάποια υπόδειξη, νομίζω πως η θετική δυναμική ανάκαμψης της οικονομίας και επούλωσης των κοινωνικών πληγών δεν πρέπει να τραυματιστεί από τις σοβαρές υπαρκτές πολιτικές αντιθέσεις σε ένα σημαντικό ζήτημα για την εξωτερική πολιτική της χώρας», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και εκτίμησε πως «αν δε ο κ. Μητσοτάκης άφηνε τους βουλευτές του να ψηφίσουν χωρίς κομματική πειθαρχία και αν δεν τους είχε δέσει πισθάγκωνα ο κ. Σαμαράς, ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης με ακραίες τοποθετήσεις και εκφράσεις, μπορεί να φτάναμε κοντά ή να ξεπερνάγαμε και το 200».

Σε ό,τι αφορά το 2018 είπε πως αν για κάτι θα το θυμόμαστε μετά από πολλά χρόνια είναι «η τυπική λήξη των μνημονίων», σημείωσε ότι «το 2019 θα είναι η απαρχή της σημαντικής κοινωνικής ανάκαμψης, της ανάκτησης της κοινωνικής συνοχής και της αφετηρίας για να καλύψουμε τμήμα του χαμένου εδάφους στην οικονομία».

Εκτίμησε επίσης ότι υπάρχει ο πολιτικός χρόνος και η πολιτική βούληση για να ολοκληρωθούν όλα όσα έχει βάλει στόχο η κυβέρνηση, «αλλά κυρίως η κοινωνική υποστήριξη μετά από δέκα χρόνια στην κρίση και οχτώ στο μνημόνιο, η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει, κρατώντας η ίδια στα χέρια της τα κλειδιά της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, να κάνει αποφασιστικά βήματα σ’ αυτή την κατεύθυνση».

newsbeast.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Δείτε επίσης

Ελεύθερη χωρίς όρους η Ρένα Δούρου για την τραγωδία στην Μάνδρα [pics]

Ελεύθερη χωρις περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία της για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας …