ΕνημέρωσηΟικονομία

Ζαχαριάδης-ΕLPEDISON: Μέτρα για να αποφευχθεί η διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ELPEDISON και Πρόεδρος του ΕΣΑΗ, κ. Ν. Ζαχαριάδης, συμμετείχε στο Renewable & Storage Forum και συγκεκριμένα στο πάνελ «Δομική ή συγκυριακή η αύξηση του ενεργειακού κόστους; – Ποιες είναι οι λύσεις; – Ποιος θα επωμιστεί το βάρος της ενεργειακής μετάβασης;», σχολιάζοντας το ζήτημα του κόστους της ενεργειακής μετάβασης, τους λόγους της αύξησης του ενεργειακού κόστους, ενώ τοποθετήθηκε αναφορικά με τις πιθανές λύσεις ώστε να αποφευχθούν η διεύρυνση της ενεργειακής φτώχειας και μια σημαντική καθυστέρηση στην ενεργειακή μετάβαση.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε πως το κόστος της ενεργειακής μετάβασης εξαρτάται από την Marginal Clearing Price, που εξαρτάται από την τιμή του φυσικού αερίου. Κατ’ επέκταση, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή του φυσικού αερίου, τόσο χαμηλότερο είναι και το κόστος της ενεργειακής μετάβασης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί μια διαδικασία η οποία θα πρέπει να κοστολογείται, λαμβάνοντας υπόψιν την επίπτωση της στην τιμή του φυσικού αερίου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock