Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / Ζωγράφου: Διεκόπη η λεωφορειακή γραμμή 235 – Η δήμαρχος δε δίνει λύση

Ζωγράφου: Διεκόπη η λεωφορειακή γραμμή 235 – Η δήμαρχος δε δίνει λύση

Δύομιση χρόνια η γραμμή 235 του ΟΑΣΑ που διέρχεται από την οδό Γεωργίου Ζωγράφου βρίσκεται αντιμέτωπη με αλλεπάλληλα κυκλοφοριακά προβλήματα, αφού τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα στις δύο πλευρές των δρόμων δεν επιτρέπουν τη διέλευση των λεωφορείων. Μάλιστα πρόκειται για τη γραμμή που περνά μπροστά από το δημαρχείο του Ζωγράφου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η “Ανεξάρτητη Παρέμβαση”, εδώ και 2,5 χρόνια διεκδικείται η επίλυση από την Δήμαρχο Ζωγράφου, αφού τα παρκαρισμένα ΙΧ «στένευαν» τόσο πολύ το δρόμο ώστε πολλές φορές όταν συναντιόταν στην άνοδο και στην κάθοδο 2 λεωφορεία ή λεωφορείο και ΙΧ μπλόκαρε εντελώς η κυκλοφορία από μερικά έως και 20 λεπτά.

Η “Ανεξάρτητη Παρέμβαση” είχε πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, είχε καταθέσει εκατοντάδες υπογραφές οδηγών του Συνδικάτου μας που ζούσαν το πρόβλημα καθημερινά αλλά και εναλλακτικές λύσεις*. Είχε ζητήσει να τοποθετηθούν οριοδείκτες (εύκαμπτα πλαστικά κολωνάκια) ανάμεσα στις δυο λωρίδες κυκλοφορίας ώστε το παρκάρισμα στις δυο πλευρές του δρόμου να γίνει στην πράξη απαγορευτικό. Την θέση αυτή η Ανεξάρτητη Παρέμβαση την είχε τεκμηριώσει και με μελέτη συγκοινωνιολόγου, ενώ είχε καταφέρει να βγει και απόφαση από τον ΟΑΣΑ που να ζητά από τη Δήμαρχο να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια.

Η Δήμαρχος Ζωγράφου, Τίνα Καφατσάκη, όχι μόνο δεν έκανε τίποτα από τα παραπάνω, αλλά αποφάσισε τα δυο ρεύματα της Γ. Ζωγράφου να οριοθετηθούν με διπλή διαχωριστική γραμμή. Έτσι κάθε φορά που ένας οδηγός πατούσε τη διπλή διαχωριστική γραμμή για να προσπεράσει τα παρκαρισμένα ΙΧ παρέβαινε τον ΚΟΚ – κι’ αν τύχαινε να εμπλακεί γι’ αυτό το λόγο σε ατύχημα θα είχε την πλήρη ευθύνη!

Πριν από λίγες ημέρες δυο οδηγοί αρνήθηκαν να προσπεράσουν τα παρκαρισμένα ΙΧ στην Γ. Ζωγράφου (λ/γ 235) πατώντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Ο Απόστολος Γ. ενημέρωσε του περίπου 30 επιβάτες ότι δεν θα παρανομήσει (πατώντας τη διαχωριστική γραμμή) για να συνεχίσει το δρομολόγιο και τους ζήτησε να κατέβουν από το λεωφορείο. Οι επιβάτες δεν διαμαρτυρήθηκαν, αντιθέτως άρχισαν να σχολιάζουν τη Δήμαρχο Ζωγράφου που δεν λύνει το πρόβλημα. Όταν στο σημείο έφτασε το επόμενο δρομολόγιο, ο οδηγός Π.Ζ. συμφώνησε με τον Α.Γ. και έκανε το ίδιο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία μάλιστα που είχε ο Απόστολος Γ. με το κέντρο της Άμεσης Δράσης (100), ο τηλεφωνητής αστυνομικός του συνέστησε για κανένα λόγο να μην «πατήσει» την διπλή διαχωριστική, λέγοντας του χαρακτηριστικά «θα είσαι υπόλογος εάν συμβεί οτιδήποτε».

Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ πήγε άμεσα στην Γ. Ζωγράφου να στηρίξει τους οδηγούς, ενώ ο Πρόεδρος του Συνδικάτου, με τον οποίο επικοινώνησε, δήλωσε ότι θα βγάλει άμεσα επίσημη ανακοίνωση-οδηγία για το θέμα.

Γι’ αυτό το λόγο το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να διακοπεί προσωρινά η λεωφορειακή γραμμή 235. Η Δήμαρχος Ζωγράφου πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να σταματήσει να αγνοεί τα αιτήματα των επαγγελματιών οδηγών του Συνδικάτου μας και των δημοτών Ζωγράφου.

Δείτε επίσης

700 προσλήψεις νοσηλευτών στον ΕΟΔΥ

Προσλήψεις νοσηλευτών στις Κινητές Ομάδες Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοινώνονται με κοινή απόφαση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
kontasas.gr
Ότι αφορά τον πολίτη