Ηθοποιοί που κέρδισαν Όσκαρ επειδή υποδύθηκαν σημαντικές προσωπικότητες

Δεν είναι μυστικό ότι οι βιογραφικές ταινίες αποτελούν πλέον ένα ασφαλές στοίχημα για τα Όσκαρ. Κάθε χρόνο την περίοδο των κινηματογραφικών βραβείων υπάρχει τουλάχιστον μια ταινια που καταγράφει την ζωή μιας διάσημης προσωπικότητας, με τον ηθοποιό που την ενσαρκώνει να φεύγει συνήθως με μια Χρυσή Σφαίρα, ένα Όσκαρ ή ένα SAGA (πολλές φορές και τα τρία) στο χέρι.

Έχουμε δει ηθοποιούς να υποδύονται πολιτικές φιγούρες, όπως η Μάργκαρετ Θάτσερ, ο Γκάντι και ο Αβραάμ Λίνκολν, ενώ άλλες φορές χρειάζεται να κάνουν μαθήματα φωνητικής και να αποκτήσουν προφορά, για να υποδυθούν διάσημους μουσικούς, όπως ο Ρέι Τσαρλς και ο Φρέντι Μέρκιουρι.

Τούτου λεχθέντος, συγκεντρώσαμε τους ηθοποιούς που κέρδισαν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο επειδή υποδύθηκαν με εξαιρετικό τρόπο σημαντικές ιστορικές φιγούρες.

Ραμί Μάλεκ: Ο Ραμί Μάλεκ το 2018 πρωταγωνίστησε στην βιογραφική ταινία “Bohemian Rhapsody”, στον ρόλο του Φρέντι Μέρκιουρι και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου σε Δραματική Ταινία, το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου και το BAFTA Α’ Ανδρικού Ρόλου.

Κόλιν Φερθ: Το 2011 ο Φερθ βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για το ρόλο του ως Βασιλιάς Γεώργιος ο 6ος στην ταινία “Ο Λόγος του Βασιλιά”. Για την ερμηνεία του βραβεύτηκε επίσης με Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Screen Actors Guild Award.

Διαβάστε περισσότερα στο perpetual.gr

To άρθρο Ηθοποιοί που κέρδισαν Όσκαρ επειδή υποδύθηκαν σημαντικές προσωπικότητες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση