ΕνημέρωσηΟικονομία

Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιες αλλαγές θα εφαρμοστούν το 2022

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», με τις αλλαγές που εφαρμόζονται από φέτος, οι ηλεκτρονικές αποδείξεις, δηλαδή οι αποδείξεις οι οποίες γίνονται με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ηλεκτρονική τραπεζική (e-banking), εκτός από το κοινό χαρακτηριστικό τους ότι καλύπτουν ένα μέρος από το ελάχιστο του 30% του πραγματικού εισοδήματος του φορολογουμένου, χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

* Σε αυτές που θα γίνουν από την αρχή του 2022 μέχρι και το τέλος του 2025 για την πληρωμή υπηρεσιών από 22 υπηρεσίες επιτηδευμάτων οι οποίες κατηγορούνται για υψηλή φοροδιαφυγή. Σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι «ιδιωτικές συμφωνίες» που διαφεύγουν από τον φορολογικό έλεγχο, το υπουργείο Οικονομικών προσφέρει από φέτος για τις δαπάνες αυτής της κατηγορίας μείωση του φορολογητέου εισοδήματος στο 30% για ποσό που έχει συγκεντρωθεί έως και 5.000 ευρώ. Η μείωση αυτή του φορολογητέου εισοδήματος μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε έκπτωση φόρου έως και 2.200 ευρώ ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος του φορολογουμένου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock