Ηλιόπουλος: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της διασποράς σε ΜΜΜ και χώρους εργασίας

«Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παιδεία θα καταρρεύσει, στέκεται απέναντι στη Δημοκρατία και στηρίζει φανερά τα ιδιωτικά συμφέροντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων. 

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η εφαρμογή αυτού του νόμου σημαίνει ότι 24.000 μαθητές, που τώρα προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, θα μείνουν εκτός πανεπιστημίου» και πως «τα ίδια παιδιά, εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα, μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο και να πάρουν ένα δίπλωμα, το οποίο η κυβέρνηση καθιστά ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου». «Γίνεται ξεκάθαρο ότι στόχος της ΝΔ είναι να δημιουργήσει πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια», ανέφερε. Ως προς το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, υπάρχει στην Τουρκία του Ερντογάν», ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τάσσεται υπέρ της πρότασης «που οι ίδιοι οι πρυτάνεις έχουν καταθέσει, η φύλαξη των ιδρυμάτων να γίνεται από υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι να λογοδοτούν στις πρυτανικές Αρχές».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «βαθιά προσβλητική» την αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι «οι πρυτάνεις είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης», σχολιάζοντας πως «τέτοιες εκφράσεις δείχνουν δυσανεξία απέναντι στη Δημοκρατία, γιατί η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει μείνει, πλέον, χωρίς κανένα στήριγμα».

Source link

realhosting
loading...

Απάντηση