Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε εκ νέου ότι «οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κ. Μενδώνη με τον κ. Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση». Σχολίασε ότι «δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας του κ. Μητσοτάκη τον έκανε να πιστεύει ότι θα αποσιωπηθεί και αυτή η υπόθεση».
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι:
«Η κ. Μενδώνη τελικά άλλαξε στάση και μίλησε περί “εξαπάτησης” μόνο όταν έμαθε για τις μηνύσεις για μη παραγεγραμμένα εγκλήματα».
«Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον κ. Λιγνάδη; Ήταν και ο κ. Μητσοτάκης παρών σε συζήτηση μαζί του; Κι από πού κι ως πού η υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει καθήκοντα ντεντέκτιβ και ανακριτή;», ρώτησε. Επιπλέον, επεσήμανε ότι «τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα τόσο με βάση όσα είπε ο κ. Σκέρτσος -ότι δηλαδή ζητήθηκε η παραίτηση του κ. Λιγνάδη και δεν παραιτήθηκε μόνος του- και με βάση το ότι έχουν περάσει 15 ημέρες που ο κατηγορούμενος είχε χρόνο να κινηθεί». Όπως σχολίασε, αυτό δυσκολεύει την έρευνα και «μετά από όλα αυτά η παραίτηση της κ. Μενδώνη δεν είναι αρκετή, αλλά η μη παραίτησή της είναι εξοργιστική».
Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, η υπουργός Πολιτισμού «δεν μπορεί να σταθεί στον χώρο, όλοι ζητούν την παραίτησή της και αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, η κυβέρνηση ανοίγει θέματα πολιτικών φρονημάτων, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες που αντιδρούν είναι αριστεροί».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «όλοι κρινόμαστε από το αν βοηθάμε να βγουν μπροστά οι άνθρωποι αυτοί ή οι φωνές τους να ξαναπάνε στο σκοτάδι» και δήλωσε πως «οι πραγματικά εξαπατημένοι είναι ακριβώς οι άνθρωποι του πολιτισμού και η ίδια η Δημοκρατία μας».
«Χρωστάμε τεράστιο ευχαριστώ σε όσους έκαναν το βήμα να σπάσουν τη σιωπή», πρόσθεσε.
Ακόμη, κατέθεσε ξανά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ώστε «να ενισχυθούν οι δομές προστασίας για τις κακοποιημένες γυναίκες, οι δομές ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων της βίας και ακόμη να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΛΑΣ, που στο παρελθόν υποτίμησε τέτοιες περιπτώσεις».
«Πρέπει ακόμη να ψηφιστεί ένα συνολικό πλαίσιο για την κακοποίηση στους εργασιακούς χώρους, μα, δυστυχώς, δεν μπορούμε να πάρουμε στα σοβαρά την κυβέρνηση ότι θα το κάνει, γιατί έχει διαλύσει την επιθεώρηση εργασίας», κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.